Yurdaer Kahraman, CEO Fiba Holding: Nu-mi place cuvântul criză. Provocările aduc întotdeauna și oportunități

Yurdaer Kahraman, CEO Commercial al Real Estate Properties Fiba Holding, compania care deține Anchor Grup, afirmă că în perioadele economice dificile apar și o serie de oportunități, succesul proiectelor depinzând însă, printre altele, de definirea foarte precisă a obiectivelor vizate.

”Nu-mi place cuvântul criză, care este foarte negativ. Prefer să vorbim mai degrabă de provocări”, a declarat Yurdaer Kahraman în cadrul conferinței „Real-estate, Quo Vadis?”, organizată de DeBizz Magazine.

Grup turc Anchor, prezent pe piața locală din anul 1997, deţine două centre comerciale în Capitală, Bucureşti Mall din Vitan, primul mall din România, şi Plaza România din Drumul Taberei. În plus, Anchor are operațiuni și pe segmentul de office (clădirea de birouri Anchor Plaza) și rezidențial (InCity Residences).

”Multe companii străine au părăsit România, abandonând business-ul de aici. Noi nu am făcut asta. Avem angajați care lucrează cu noi de 10 ani și mai mult, care au prins atât perioade pozitive, cât și de provocări. Noi am luat o decizie foarte clară: am spus în primul rând că avem încredere în această țară, avem o responsabilitate față de angajați. Am decis să transformăm și să ne renovăm centrele comerciale, în contextul competiției. Suntem foarte încântați că mall-urile noastre au ajuns în prezent la 97-98% grad de ocupare, ceea ce nu se întampla în urmă cu 2-3 ani”, a afirmat Kahraman.

Grupul derulează în prezent mai multe investiții în România, care includ atât  modernizarea celor două centre comerciale, cât și extinderea portofoliului de birouri și rezidențial.

”Competiția este foarte importantă. Câteodată este plăcut să auzi când oamenii spun că trebuie să ai competiție, pentru că te ajută să te dezvolți. Competiția trebuie observată foarte atent. Dacă mă întrebați, nu pot să spun că mă bucur de orice fel de competiție. Dar dacă avem competiție, vom găsi întotdeaua variante să reacționăm. Ne diferențiem produsele de cele existente sau cele care urmează să intre pe piață”, a adăugat reprezentantul Fiba Holding.

Kahraman a mai spus că, pe segmentul imobiliar, în lipsa unei locații potrivite și a produsului adecvat, investitorii nu se pot aștepta la rezultate pozitive.

”În perioade de provocări este foarte important de definit foarte clar obiectivele. Noi, de exemplu, ne stabilim foarte clar totodată și cine ne sunt partenerii. Crizele, provocările cum le spun eu, aduc întotdeauna oportunități”, a mai arătat Kahraman.

DEBIZZ Magazine, unica revistă de business germano-română, a organizat, marți, 23 februarie, la Hotel Intercontinental, primul eveniment de tip dezbatere din seria celor dedicate problemelor de actualitate cu care se confruntă mediul de business din România.

La eveniment au fost invitați ca speakeri Yourdaer Kahraman, CEO Fiba Holding commercial Real Estate, Cristian Erbașu, Președintele Patronatului Societăților din Construcții,  Corneliu Teofil Teaha, General Manager Teaha Management Consulting, Mihai Rohan, Președintele CIROM și Florin Tîrlă, Head of Capital Markets Knight Frank România.

German
Citește articolul precedent:
BusinessMark si Cannes Lions Office in Romania organizeaza conferinta “The Best of FMCG”.

"The Best of FMCG " va avea loc la Hotel Radisson Blu din Bucuresti in data de 4 martie 2016...

Închide