2016 – Anul investitorilor la Bursa de Valori București

Foto: Money.ro

Pentru piața de capital din România, anul 2016 a fost marcat de un set de activități și proiecte pentru investitorii individuali, dar și de îmbunătățirea nivelului de educație financiară. Bursa de Valori București a lansat un număr excepțional de proiecte adresate investitorilor individuali – a doua ediție a Banii Tai Expo din Piața Universității a reușit să atragă în jur de 6.000 de vizitatori. BVB a lansat în acest an și cea mai mare platformă de educație financiară din România, Fluent în Finanțe, disponibilă la www.fluentinfinante.ro, care atrage, în medie, 100 de vizitatori unici pe zi. De curând a început și prima competiție de tranzacționare din mediul real pentru investitori, Condus de randament (www.condusderandament.ro) care va premia cu o mașină și alte premii cele mai bune randamente ale investiției. În scurt timp vom lansa noul portal www.InvestingRomania.com care va conecta companiile listate cu investitorii și analiștii care le acoperă.

În plus, cele două ediții ale Forumului investitorilor individuali, cu un total de 600 de participanți, lansarea de noi cluburi pentru investitori în întreaga țară, susținerea seminariilor Fluent în Finanțe la sediile companiilor din întreaga țară sau proiectele care vizează elevii de liceu, sunt destinate lărgirii comunităților de investitori români.

Eforturile educaționale sunt în continuă creștere, iar cele din 2016 au reușit să atragă interesul românilor prin prisma potențialului pe care piața românească de capital o oferă investitorilor. Factorii macroeconomici sunt favorabili investițiilor și în comparație cu experiențele din economii similare, cum ar fi Polonia, avem motive să credem că eforturile educaționale, asociate cu noi companii care vin pe piață, fie prin privatizări sau companii private, baza investitorilor individuali va crește semnificativ.

În 2017 Bursa de Valori București va fi, în continuare, pentru oameni, prin îmbunătățirea proiectelor deja lansate și anunțarea de noi proiecte. Eforturile îndreptate către educația financiară asociate cu perspectiva listării unor companii noi la Bursa de Valori București, reprezintă o motivație în plus pentru potențialii investitori în căutare de noi oportunități să investească la BVB. Eforturile pentru atragerea de noi companii la bursă se vor intensifica în 2017, cu o atenție sporită către IMM-uri, dar și companii suficient de mari pentru a fi listate pe piața reglementată a BVB.

Luând toate acestea în considerare, 2016 a fost un an intens pentru Bursa de Valori București, în ceea ce privește eforturile educaționale întreprinse în scopul de a construi o bază de investitori individuali bine informați.

Disclaimer: Informatiile din acest material sunt prezentate de către Bursa de Valori București în scopul diseminării informațiilor către public și conștientizării investitorilor asupra diverselor aspecte ale activității de investire. Acest material nu reprezintă o recomandare de investiție. Bursa de Valori București depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile din acest material sunt corecte și actualizate, însă cititorii ar trebui să-și exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea. Bursa de Valori București nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoană în baza conținutului acestui material.

De Zuzanna Kurek, Bursa de Valori București

German
Citește articolul precedent:
Ce culegem după ce alegem?

În plină desfășurare a campaniei electorale, toate partidele politice au încercat să convingă populația că merită votul acesteia. Am asistat...

Închide