ABB achiziţionează B&R

Conturând leadership-ul în automatizarea industrială

  • Achiziţionarea B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) va închide decalajul istoric al ABB în domeniul automatizării industriale în fabrici
  • Crearea unui portofoliu unic pentru clienţi la nivel global
  • B&R este un lider inovator recunoscut pentru Automate Programabile (PLC), PCs (IPC) industriale şi utilaje echipate cu servomotoare şi automatizare industrială
  • B&R a livrat venituri CAGR de 11% în ultimele două decenii iar vânzările lor anuale au fost >$600 milioane[1] pe segmentul de piaţă extrem de atractiv de  $20 miliarde al automatizărilor industriale
  • Soluţiile de Software şi Internet al Lucrurilor (IoT) aparţinând B&R vor consolida pe mai departe oferta digitală a ABB, ABB Ability™
  • Angajare clară faţă de strategia de creştere a B&R, cu vânzări de >$1 miliard pe termen mediu
  • Continuitatea managementului B&R, fondatorii sprijină faza de integrare ca şi consilieri
  • Sediul central B&R în Eggelsberg, Austria, va deveni centrul global al ABB pentru automatizare industrială
  • Tranzacţia finanţată în numerar, crestere a profitului operaţional pe actiune în primul an, încheiere preconizată în vara anului 2017
  • Preţul de achiziţie nu a fost făcut public, in conformitate cu mai multe evaluări

ABB a anunţat astăzi achiziţionarea B&R, cel mai mare furnizor independent focalizat pe produse şi software şi soluţii flexibile pentru automatizare industrială la nivel mondial. B&R, fondat în anul 1979 de către Erwin Bernecker and Josef Rainer are sediul în Eggelsberg, Austria şi are un număr de peste 3,000 angajaţi, incluzând 1,000 de ingineri pe partea de cercetare dezvoltare şi  aplicaţii. Compania oprează în 70 ţări, generând vânzări de peste $600 milioane (2015/16) pe segmentul de piaţă de $20 miliarde în domeniul  automatizării industriale. Colaborarea va avea ca rezultat o ofertă cuprinzătoare, de neegalat pentru clienţii din domeniul automatizărilor  industriale, prin asocierea produselor inovatoare B&R, software şi soluţii pentru automatizare industrială modernă cu oferta de clasă mondială a ABB în robotică, automatizare de proces, digitalizare şi electrificare.

Prin această achiziţie, ABB îsi extinde poziţia de lider în automatizări industriale şi va beneficia de o poziţionare unică  pentru a profita de oportunităţile de creştere care rezultă din cea de-a Patra Revoluţie Industrială. In plus, ABB face un pas important în extinderea ofertei sale digitale prin combinarea portofoliului său de vârf în domeniul soluţiilor digitale, parte a ABB Ability, cu platformele şi aplicaţiile de software ale B&R, baza mare instalată, accesul clienţilor şi soluţiile adaptate de automatizare.

“B&R este o piatră preţioasă în lumea automatizării industriale iar această combinaţie reprezintă o oportunitate unică. Această tranzacţie marchează o adevărată piatră de hotar pentru ABB, deoarece B&R va închide decalajul istoric din cadrul ofertei ABB în domeniul automatizărilor. Aceasta este o potrivire perfectă şi ne va transforma în singurul furnizor de automatizare industrială care oferă clienţilor săi întreg spectrul de tehnologie şi soluţii software pentru măsură, control, acţionare, robotică, digitalizare şi electrificare,” a declarat CEO al ABB Ulrich Spiesshofer. “Această achiziţie se pliază perfect pe Strategia noastră de Nivel Următor. Prin oferta noastra digitală unică şi baza noastră instalată de peste 70 de milioane de dispozitive conectate, 70.000 de sisteme de control și acum mai mult de 3 milioane de utilaje automate și 27.000 instalații de fabrică în întreaga lume, vom permite bazei noastre de clienți combinată la nivel mondial să profite de oportunitățile uriașe ale celei de-a Patra Revoluţii Industriale.”

„Această combinație oferă oportunități fantastice pentru B&R, pentru clienții și angajații săi. Suntem convinși că ABB oferă cea mai bună platformă pentru următorul capitol al poveștii noastre de creștere. Prezenţa la nivel mondial al ABB oferta sa digitală și portofoliul său complementar vor fi elemente cheie pentru accelerarea în continuare a ritmului nostru de inovare și creștere“ a declarat Josef Rainer, co-fondator al B&R.
„Acesta este un semnal puternic pentru angajații noștri deoarece operațiunile noastre din Eggelsberg vor deveni centrul mondial al ABB pentru automatizare industrială“, a declarat Erwin Bernecker, co-fondator al B&R. „Cel mai important lucru pentru mine este faptul că firmele și angajaţii acestora se completează atât de bine și că locația noastră fondatoare va juca un astfel de rol-cheie.“

Puncte cheie complementare
Odată cu achiziţia, ABB îşi va extinde oferta în domeniul automatizării industriale prin integrarea de produse inovatoare B&R in PLC, PC-uri industriale și de servo-mișcare precum și suita de software și soluții. ABB va oferi clienților săi un portofoliu de automatizare unic global.

B&R a crescut cu succes cu un CAGR de venituri de 11% în ultimele două decenii. Veniturile B&R, au crescut de mai mult de cinci ori din 2000, la peste 600 de milioane de $ (2015/16). Compania are o bază de clienţi aflată în rapidă creștere la nivel mondial de mai mult de 4.000 de producători de utilaje, un palmares dovedit în software și soluții de automatizare și o expertiză de neegalat în aplicaţii pentru clienții din segmentul de piaţă al mașinilor și automatizării de fabrica.

Ambele companii au portofolii complementare. ABB este un furnizor lider de soluții care deservesc clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii. B&R este un furnizor lider de soluții în automatizarea mașinilor și fabricilor pentru industrii, cum ar fi materiale plastice, ambalare, produse alimentare și băuturi. Angajamentul comun pentru arhitectura deschisă conduce la creşterea libertăţii de alegere a clienţilor și la flexibilitate facilitând conectivitatea în industriile din ce în ce mai digitalizate.

Investiții substanțiale în inovare
Inovația este elementul central al ambelor companii. B&R investește mai mult de 10 la sută din vânzările sale în cercetare și dezvoltare și are mai mult de 1.000 de oameni angajaţi în cercetare și dezvoltare și inginerie de aplicare. ABB cheltuieste $1,5 miliarde  anual, pe C&D si are aproximativ 30.000 de tehnologi și specialiști în inginerie. Mergând mai departe, ABB și B&R vor continua să investească în mod considerabil în cercetare și dezvoltare.

Automatizarea industrială reprezintă un factor cheie al celei de-a Patra Revoluţii Industriale și Internet al Lucrurilor. ABB va continua modelul de afaceri bazat pe soluții puternice al B&R și va continua să construiască pe expertiza profundă în domeniu pentru a dezvolta noi servicii și soluții bazate pe software pentru digitalizare completă. Oferta industrială digitală de vârf a companiei, ABB Ability, se va valorifica acum pe marea bază instalată, aplicații și soluții de know-how, expertiza software de simulare și instrumentele avansate de inginerie de la B&R.

Abordarea dovedită din perspectiva integrării
La încheierea tranzacției, B&R va deveni parte a diviziei de automatizare industrială a ABB ca o nouă unitate de afaceri la nivel mondial – Automatizare Industrială – şi va fi condusă de directorul general actual, Hans Wimmer. Ambele companii consideră managementul și angajații B&R ca fiind un factor cheie al creșterii viitoare și al integrării afacerilor, împreună cu omologii lor de la ABB. Co-fondatorii B&R, Erwin Bernecker și Josef Rainer, vor acționa în calitate de consilieri în timpul fazei de integrare pentru a asigura continuitatea.

Integrarea va fi concentrată pe creştere și se va ghida după principiul „ce este mai bun din ambele lumi“, cu ABB adăugând propriile sale PLC și activitatea sa în domeniul servodriverelor la oferta noii unități de afaceri într-o abordare pe etape. ABB subliniază angajamentul său clar de a continua povestea de creștere a B&R setându-şi un target ambițos de vânzări pe termen mediu care să depășească 1 miliard de $.

ABB se angajează să investească în continuare în extinderea operațiunilor B&R și să construiască pe modelul de afaceri de succes al companiei și de brand. Sediul central al B&R din Eggelsberg va deveni centrul mondial al ABB pentru automatizarea industrială.

Austria devine hub de tehnologie de afaceri

Odată cu această achiziție, ABB devine cel mai mare jucător de automatizare industrială din Austria. ABB este prezentă în Austria de mai mult de 100 de ani. Austria şi în mod special Austria superioară va beneficia de rolul puternic pe care B&R şi sediul central al acesteia din Austria îl vor juca ca şi parte integrantă a ABB. Extinderea planificată a activităților de cercetare – dezvoltare și producție în Eggelsberg și Gilgenberg va consolida peisajul industrial high-tech din Austria.

Detalii financiare ale tranzacției
Părțile au convenit să nu divulge prețul de cumpărare. ABB va finanța achiziția în numerar. Tranzacția este de așteptat să conducă la creşterea profitului operaţional pe acţiune, în primul an și este de așteptat să se adăuge sinergii semnificative de aproximativ 8% numai ale veniturilor B&R din anul patru. Tranzacția este preconizată de a se încheia în vara anului 2017, sub rezerva autorizațiilor de reglementare obișnuite.

B&R este o companie inovatoare de automatizare cu sediul în Austria și birouri din întreaga lume. În calitate de lider mondial in domeniul automatizarilor industriale, B&R combină tehnologia de ultimă oră cu ingineria avansată pentru a oferi clienților din aproape fiecare industrie soluții complete de automatizare industrială, controlul mișcării, HMI și tehnologie integrată de siguranță. Prin standardele de comunicare industriale fieldbus, cum ar fi Powerlink și openSAFETY, precum şi prin puternicul mediu de dezvoltare de software Automation Studio,  B&R redefineşte în mod constant viitorul ingineriei de automatizare. Spiritul inovator, care menține B&R în prima linie a automatizărilor industriale, este condus de un angajament de a simplifica procesele și a depăși așteptările clienților.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 125 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 132,000 angajaţi. www.abb.com

Anunț important cu privire la informațiile de perspectivă
Acest comunicat de presa contine „declaratii anticipative“ referitoare la achiziționarea B&R de către ABB. Astfel de declaratii anticipative pot fi identificate prin cuvinte, cum ar fi planuri, intenționează, se așteaptă cât și alți termeni similari. Astfel de declaratii anticipative se bazeaza pe asteptarile actuale si implica riscuri si incertitudini inerente, inclusiv factori care ar putea intarzia, devia sau schimba oricare dintre ele, și ar putea face ca rezultatele efective să difere semnificativ de asteptarile actuale. Nici o declarație de perspectivă nu poate fi garantată. Printre alte riscuri, nu poate exista nici o garanție că achiziția va fi finalizată, sau în cazul în care este finalizată, că se va încheia în intervalul de timp anticipat sau că beneficiile așteptate ale achiziției vor fi realizate. Declaratiile anticipative din comunicatul de presa ar trebui sa fie evaluate impreuna cu multitudinea de incertitudini care afecteaza afacerile ABB, în special cele identificate ca factori de atentionare in Raportul anual ABB privind Forma 20-F pentru anul incheiat la 31 decembrie 2016. ABB nu se angajează să actualizeze public nici o declarație anticipativă, fie ca urmare a unor informatii noi, evenimente viitoare, sau de altă natură.

[1] 2015/16

German
Citește articolul precedent:
“REAL-ESTATE, QUO VADIS?” – 2017, o nouă dezbatere DeBizz privind piața imobiliară și de construcții din România

Urmând o tradiție inaugurată anul trecut, DeBizz Magazine și proiectul România Durabilă organizează miercuri, 26 Aprilie 2017, la Hotel InterContinental,...

Închide