ABB preia business-ul de reţele de comunicaţii KEYMILE pentru a-şi consolida portofoliul de reţele digitale şi focusul pe software

ABB a anunțat astăzi că a fost de acord să achiziționeze business-ul de comunicaţii al Grupului KEYMILE pentru a-și consolida portofoliul de rețele de comunicații. Achiziţia va aduce cu sine produse cheie, solutii software si de servicii, precum si expertiză în domeniile cercetării şi dezvoltării. Acestea vor spori și mai mult oferta digitală de vârf a ABB,    ABB Ability, prin adăugarea de tehnologii de comunicaţii extrem de fiabile, esențiale pentru menținerea rețelelor electrice digitale actuale, dinamice și complexe. Se așteaptă ca tranzacția să se încheie în al treilea trimestru al anului 2017. Ambele părți au convenit să nu divulge valoarea tranzacției.

KEYMILE are sediul central în Hanovra, Germania, având 350 de angajați la nivel global și a fost înființată în anul 2002 prin fuziunea a trei companii de tehnologie din Austria, Germania și Elveția. Este un producător important de soluții de telecomunicații critice și de broadband, cu instalații în 100 de țări.

Informațiile fiabile sunt esențiale pentru luarea unei deciziii rapide și corecte în lumea din ce în ce mai automatizată de astăzi; acest lucru este valabil în special în cazul rețelelor aflate în plină expansiune. Operarea sistemelor critice de tipul rețelelor electrice necesită rețele de comunicaţii cu performanțe și robustețe de neegalat, bazate pe tehnologii speciale, protocoale și software. Portofoliul de comunicaţii al KEYMILE este destinat să răspundă cerințelor operatorilor de rețea pentru fiabilitate, disponibilitate și securitate cibernetică, făcând astfel KEYMILE un lider în domeniul comunicațiilor critice.

“ABB este lider global în rețelele de comunicații pentru clienții din domeniul utilităților. Achiziţia business-ului de comunicaţii critice a KEYMILE va consolida această pozitie si va extinde totodată acoperirea pieţei noastre în sectoarele industriale, al transportului şi infrastructurii “, a declarat Claudio Facchin, preşedintele diviziei ABB Reţele Energetice. “Această mișcare susține planurile noastre de creștere și de stimulare a digitalizării ca parte a ofertei noastre ABB Ability, întărindu-ne poziția de partener de alegere în crearea unei rețele mai puternice, mai inteligente și mai verzi”.

Centrul de afaceri pentru comunicaţii critice al KEYMILE include operatori de rețele energetice, căi ferate, conducte de petrol și gaze, precum și autoritățile publice. Cei 120 de angajați ai afacerii achiziționate se vor alătura business-ului Grid Automation aparţinând diviziei de Rețele Energetice a ABB.

“Telecomunicaţiile sigure reprezintă un aspect din ce în ce mai important pe măsură ce crește numărul dispozitivelor conectate. În timp ce digitalizarea oferă oportunități de eficiență operațională și de optimizare a activelor, aceasta aduce și noi complexități în menținerea operaţiunilor critice “, a declarat Rolf Unterberger, CEO al KEYMILE. “Suntem foarte multumiti de faptul ca liderul industriei ABB va prelua activitatea noastră de comunicaţii critice pentru reţele, ceea ce va permite dezvoltarea continuă a solutiilor de ultimă generaţie, a soluţiilor software si a serviciilor pentru operatiunile de reţea”.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia de pionierat în domeniile produse electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industriala si retele energetice deservind clienți din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând istoria de peste 125 de ani în inovaţie, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 132,000 angajaţi.

German
Citește articolul precedent:
HOTSPOT Sibiu: sold out!

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu: sold out! Zece zile ale începutului de vară transformă orașul Sibiu într-o scenă uriașă. O...

Închide