ABB şi IBM devin parteneri pentru soluţii industriale de inteligenţă artificială

Combinând ABB Ability™ şi IBM Watson pentru o valoare superioară oferită clienţilor

“Această colaborare importantă cu ABB va duce Watson chiar mai departe în cadrul aplicațiilor industriale – de la producție, la utilități, până la transport și mai mult”, a declarat Ginni Rometty, președinte și CEO al IBM. “Datele generate de produsele și sistemele companiilor industriale vor permite progrese exponențiale în inovare, eficiență și siguranță. Numai cu capacitățile cognitive mari ale lui Watson și cu suportul unic oferit de platformele noastre pentru industrii, această nouă, vastă resursă poate fi transformată în valoare, cu încredere. Suntem entuziaşti să lucrăm în parteneriat cu ABB în această nouă eră industrială “.

Aducerea informațiilor cognitive în timp real la nivelul fabricii
De exemplu, ABB și IBM vor utiliza inteligența artificială a lui Watson pentru a ajuta la găsirea defectelor prin intermediul imaginilor de producție în timp real captate printr-un sistem ABB și apoi analizate utilizând IBM Watson IoT pentru producție. Înainte, aceste inspecții erau efectuate manual, proces care adesea s-a dovedit lent și predispus erorii. Prin aducerea percepţiei cognitive a lui Watson în timp real, în fabrici, în combinație cu tehnologia de automatizare industrială a ABB, companiile vor fi mai bine echipate pentru a-şi mări productivitatea liniilor de producție, îmbunătățind în același timp acuratețea și uniformitatea. Pe măsură ce componentele trec prin procesul de fabricație, soluția va avertiza producătorul asupra defectelor critice – care nu sunt vizibile ochiului uman – în ceea ce priveste calitatea asamblării. Acest lucru permite o intervenție rapidă din partea experților în controlul calității. Identificarea mai ușoară a defectelor influențează toate bunurile de pe linia de producție și contribuie la îmbunătățirea competitivității companiei, conducând în același timp la evitarea problemelor costisitoare și a daunelor reputaționale.

Aducerea percepţiilor cognitive în timp real în cadrul rețelele inteligente
Într-un alt exemplu, ABB și IBM vor aplica posibilitățile Watson de a anticipa modelele de furnizare în domeniul generării energiei electrice și a cererii provenind din date istorice și meteorologice, în scopul de a ajuta utilitățile să optimizeze operarea și mentenanţa rețelelor inteligente de astăzi, care se confruntă cu complexitatea sporită creată de noul echilibru al surselor convenționale, precum şi al celor regenerabile. Prognozele privind temperatura, puterea soarelui și viteza vântului vor fi folosite pentru a anticipa cererea de consum, lucru care va ajuta utilitățile să determine managementul optim al sarcinii, precum și prețurile în timp real.

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 125 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 132,000 angajaţi. www.abb.com

Despre IBM

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi www.ibm.com/iot, www.ibm.com/internet-of-things/iot-solutions/iot-manufacturing şi să daţi follow @IBMIoT pe Twitter.

German
Citește articolul precedent:
Sergiu Manea, CEO al BCR, este noul președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România

Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române (BCR), a fost numit președinte al Consiliului Director al Consiliului Patronatelor Bancare din...

Închide