Aberdeen Asset Management Deutschland vinde clădirea de birouri Construdava

Fondul de investiții Aberdeen Asset Management Deutschland AG a vândut clădirea de birouri Construdava din Bucureşti către AdamAmerica, a anunțat compania de consultanță imobiliară Colliers.

Construdava, cu o suprafaţă totală de 9.400 mp, este amplasată în nord – estul Capitalei, pe şoseaua Pipera – Tunari. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group.

Colliers International şi casa de avocatură Cameron McKenna România au consiliat vânzătorul, iar AdamAmerica a fost reprezentată în această tranzacţie de către casa de avocatură Biriş Goran.

„Piaţa de investiţii imobiliare din România se află pe un trend ascendent, reflectat atât prin volumul tranzacţiilor încheiate, cât şi prin interesul vizibil crescut al investitorilor străini ca urmare a condiţiilor favorabile de mişcare a capitalului, al mediului macro-economic pozitiv şi, nu în ultimul rând, datorită îmbunătățirii condiţiilor de finanţare la nivel de ţară. În 2016, piaţa imobiliară a menţinut un nivel confortabil de lichiditate, volumul total de investiţii fiind de 720 milioane de euro”, potrivit sursei citate.

În România, fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat în 2015 în cea mai mare tranzacţie de retail de pe piaţa locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center, iar în 2016 în vânzarea Phoenix Tower, o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 mp, amplasată în zona de centru – est a Bucureştiului, în apropiere de Bucureşti Mall.

Divizia europeană AdamAmerica, sub conducerea lui Isaac Cohen Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, deţine un portofoliu rezidenţial extins în Berlin, Frankfurt, Strasbourg şi Bucureşti.

German
Citește articolul precedent:
Închiderea anului financiar 2016

BusinessMark deschide seria de evenimente ale acestui an cu seminarul susținut de specialiștii de la Deloitte Romania: “Închiderea anului financiar 2016:...

Închide