Afacerile Bosch din România au crescut cu 22% anul trecut

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2016 cu vânzări consolidate de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) pe piața din România, mai mari cu 22% față de anul anterior.

Vânzările totale nete, inclusiv cele ale companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, s-au ridicat la 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), bifând o creştere de aproximativ 58% față de anul anterior.

„Ne așteptăm ca vânzările noastre să continue să crească, deoarece căutăm în permanență noi domenii de expansiune în toate sectoarele de activitate. În primul trimestru din 2017, compania noastră a atins din nou o creștere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul grupului Bosch în România, la conferința anuală de presă.

Bosch numără în prezent aproximativ 4.800 de angajaţi în România, în creștere cu peste 50 de procente față de anul trecut, și vizează extinderea personalului în 2017, în special pentru locațiile din Blaj, Cluj și Timișoara.

Grupul german a investit anul trecut aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro) în România.

Pentru 2017, în contextul previziunilor economice modeste și al incertitudinii geopolitice, reprezentanții grupului german prognozează o creștere a vânzărilor cu trei până la cinci procente.

„Succesul afacerii de azi ne permite modelarea lumii de mâine” a spus, la rândul său, Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Bosch.

Grupul Bosch este prezent de peste 20 de ani pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

La nivel de grup, Bosch are aproximativ 390.000 de angajaţi și a generat vânzări de peste 73,1 miliarde de euro în 2016, potrivit cifrelor preliminare.

German
Citește articolul precedent:
Care este scenariul dumneavoastră de viață?

De fiecare dată când vă asumați roluri în viață, luați decizii sau vă comportați într-un anumit mod, subconștientul dumneavoastră lucrează...

Închide