Afacerile Daikin România au avansat cu 19% în ultimul an financiar

Subsidiara locală a furnizorului japonez de soluții de climatizare Daikin a înregistrat în ultimul an financiar (1 aprilie 2015 – 31 martie 2016) vânzări de peste 19,3 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 19% față de anul financiar precedent.

“În comparație cu anii trecuți, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale și comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidențial. Acest rezultat a fost atins prin eforturi susținute de promovare a brandului către mai multe categorii de clienți rezidențiali și totodată, prin oferirea unui portofoliu rezidențial divers, care cuprinde atât produse high-end și profesional, cu beneficii unice în industrie, cât și produse din categoria economică, mai puțin sofisticate, dar care asigură garanția calității Daikin”, a declarat Daniel Vasile, managing director Daikin România.

În lipsa unor statistici oficiale cu privire la evoluția pieței HVAC în România, reprezentanții Daikin estimează o creștere față de anul anterior, atât datorită deblocării unor proiecte industriale și comerciale, cât și creșterii din segmentul rezidențial.

În ceea ce privește comportamentul de consum, reprezentanții companiei remarcă tendința românilor de a se orienta spre produse de calitate superioară, deși ponderea celor low-cost rămâne încă foarte ridicată.

În România, Daikin oferă soluții de climatizare pentru orice spațiu, atât pe segmentul rezidențial, cât și în proiectele comerciale și industriale. Prezentă pe piața românească din 1994, compania are în prezent 26 de angajați la nivel local.

Grupul este prezent în peste 140 de țări, având 55.000 de angajați și 80 de fabrici. În Europa, compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 8 unități de producție majore, în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Olanda, Turcia și Marea Britanie.

German
Citește articolul precedent:
ASLO: Piața de leasing operațional a avansat cu 13% în primele trei luni

Piața de leasing operațional a atins nivelul de 56.000 de unități în administrare la finalul primului trimestru din acest an,...

Închide