Afacerile Stihl în România au avansat cu 16% în primele nouă luni

Afacerile companiei Stihl România au crescut cu 16% în primele nouă luni, comparativ cu perioada similară din 2015, iar avansul ar putea fi menționat până la finele acestui an, a anunțat importatorul de motounelte deținut de grupul german Stihl.

„Așteptam această creștere încă de la mijlocul anului și iată că s-a produs. Avem o serie de factori economici care au ridicat piața și aici mă refer la scăderea TVA, creșterea economică înregistrată, dar și finalizarea unor construcții în sectorul rezidențial. Până la sfârșitul anului mergem pe același scenariu de creștere”, a declarat Ioan Mezei, directorul general al Stihl România.

Compania mamă a anunțat creșteri globale de 5,4 procente, la sfârșitul lunii august, nivelul business-ului trecând de 2,4 miliarde de euro.

În România, anul 2016 a fost unul al redefinirii conceptuale a rețelei de magazine și service-urilor. Astfel, de la începutul anului au fost reconfigurate după noile standard peste 50 de magazine și au fost lansate oferte pentru încă 60 de unități, în 2017.

„Am mers mai departe cu reconfigurarea și am refăcut anul acesta 21 de ateliere de service, anul trecut reușind aceleași operațiuni doar pentru 15 ateliere din țară. Estimăm că efortul investițional de anul acesta pentru refacerea atelierelor de service s-a ridicat la 250.000 euro”, a adăugat Mezei.

Grupul german a anunţat în 2015 o creştere de 8,9% a rulajului, până la nivelul record de 3,25 miliarde de euro. Compania germană intenţionează să investească un miliard de euro în dezvoltare, până în 2018.

Anul acesta, Stihl împlinește 90 de ani, fiind înființată în 1926 de Andreas Stihl, la Stuttgart. Stihl România, înființată în 1997, importă motounelte sub brandurile Stihl şi Viking.

German
Citește articolul precedent:
Sun Plaza Shopping Center întâmpină sezonul cumpărăturilor de iarnă cu 3 noi branduri: Il Passo, Uncle John şi Raiffeisen Bank

Sun Plaza Shopping Center încheie toamna anului 2016 în forță. Odată cu deschiderea sezonului de cumpărături pentru iarnă, trei retaileri,...

Închide