Afacerile Xella România au avansat cu 12% anul trecut

Subsidiara din România a grupului german Xella, lider mondial în producția de BCA, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 54 milioane lei (12 milioane euro), în creștere cu 12%, evoluția pozitivă a rulajului fiind susținută în principal de livrările pe segmentul rezidențial.

Aproximativ 50% din vânzările Xella Ro din 2015 au fost generate de segmentul rezidențial, care a avut o evoluție accelerată. Ponderea proiectelor rezidențiale care se adresează segmentului de clienți cu venituri medii și superioare a crescut substanțial în 2015. Pe segmentul office și retail, Xella Ro a livrat către proiecte precum clădirile de birouri AFI sau clădirea Mega Mall din București.

„Ne propunem ca și în 2016 evoluția pozitivă să continue, susținută de încrederea pe care o primim zi de zi din partea clienților noștri”, spune Marius Dragne, CEO Xella Ro.

Reprezentanții filialei locale a companiei germane susțin că România este una dintre țările în care ponderea de produse premium în piața de zidărie este în creștere, românii fiind interesați să beneficieze de locuințe realizate cu produse naturale și care să asigure costuri minime de întreținere.

Valoarea totală a pieței de BCA din România este de circa 100 milioane euro, potrivit estimărilor companiei.

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat (BCA). Grupul are 96 de fabrici și numeroase centre de vânzare, ȋn peste 30 de țări.

Xella Ro deține o fabrică în comuna Păulești, județul Prahova, deschisă în anul 2010 în urma unei investiții de aproximativ 32 milioane de euro.

Compania produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca Ytong și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

German
Citește articolul precedent:
România, mai puțin competitivă

Într-un clasament internațional realizat de IMD World Competitiveness Center din Lausanne, România ocupă locul 49 între  60 de state ale...

Închide