Alexandru Flavian Crăciun, președinte APPSP: Vrem să construim un centru de reintegrare a persoanelor cu dizabilități

Cum a apărut proiectul Asociației ”Primii pași spre performanță”?

În anul 2014 am pus bazele Asociației ”Primii pași spre performanță” (APPSP) cu scopul de a promova practicarea sportului in rândul persoanelor cu handicap. La rândul meu fiind persoană cu handicap și înțelegând mai bine problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, prin asociație încerc să îi ajut și pe alții să se integreze mai ușor în societate, să nu le fie rușine cu ceea ce sunt și să tranforme această dizabilitate într-o abilitate. În cadrul asociației am deschis o “unitate protejată” unde lucrează persoane cu dizabilități și suntem acreditați pe vânzări/intermedieri pe Legea 448/ 2006, aceasta fiind singura sursă de autofinanțare a asociației noastre.

Ce obiective urmărește asociația în următoarea perioadă?

Principalul obiectiv din acest an este construirea unui centru de reintegrare a persoanelor cu dizabilități, proiect la care deja am început să lucrăm și am întreprins demersurile necesare în vederea obținerii autorizațiilor de construcție. Fiind un proiect foarte complex, care necesită alocarea unui buget foarte mare, de circa 70.000 de euro, noi sperăm ca până în 2017 să reușim să îl ducem la bun sfârșit.

Al doilea obiectiv este organizarea unui turneu internațional de tenis pentru persoanele cu dizabilități.

Care sunt planurile de viitor, în plan personal și din perspectiva asociației?

Din punct de vedere personal, îmi doresc să fac performanță pe plan sportiv și să obțin o clasare între primii 15 jucători de tenis în scaun rulant din lume. În momentul de față ocup locul 52 și sper ca anul acesta să pot participa la cel puțin 6 turnee internaționale. Fiind singurul jucător de tenis din țară la categoria QUAD, cred că am acest potențial de a ajunge în primii 15 jucători, cu multă voință, antrenamente susținute și sursele de finanțare care să-mi permită participarea la aceste competiții.

În ceea ce privește asociația, mi-am propus angajarea cât mai multor persoane cu dizabilități în cadrul unității protejate, dar acest lucru depinde și de contractele pe care le vom încheia în acest an cu firmele care au peste 50 de angajați și care pot beneficia de serviciile și produsele asociației noastre.

German
Citește articolul precedent:
Vânzările Deichmann din România au avansat cu 12% anul trecut, la 74 milioane euro

Retailerul german de încălțăminte Deichmann a înregistrat anul trecut vânzări de 328,5 milioane lei (74 milioane euro) în România, livrările...

Închide