Allianz va prelua 30% din acțiunile E.ON Distribuție România

Nemții de la Allianz au ajuns la un acord cu compatrioții de la E.ON pentru achiziția unui pachet de 30% din E.ON Distribuție România, operator de rețea de energie electrică și de distribuție a gazelor naturale, care acoperă județele din partea de nord a României.

E.ON Distribuție România deține și administrează o rețea de conducte de distribuție a gazelor naturale de peste 20.000 de km, precum și o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 80.000 de km, deservind circa trei milioane de clienți.

Grupul Allianz este proprietarul companiei Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai mari asiguratori locali.

În urma tranzacției, E.ON va controla 56,5% din E.ON Distribuție România, iar Ministerul Energiei va continua să dețină diferența de 13,5%, a anunțat Allianz.

„România este o piață europeană cu potențial. Prin această investiție, vom continua să dezvoltăm și să ne diversificăm în mod substanțial portofoliul de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiții a Allianz ca investitor pe termen lung. Suntem încântați de parteneriatul cu E.ON și, de asemenea, cu Ministerul Energiei și suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii”, a declarat Christian Fingerle, Director de investiții, responsabil pentru investițiile în infrastructură, la Allianz Capital Partners.

Tranzacția este așteptată să se încheie până la finele acestui an.

German
Citește articolul precedent:
Turismul românesc – un business de un miliard de euro

Un business de peste patru miliarde de lei pe an, adică un miliard de euro, nu este deloc de ignorat....

Închide