Arcon cesionează fabricile de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București austriecilor de la Hirsch

Grupul Arcon, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona producției de hidro și termoizolaţii din România, și-a cesionat fabricile de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București companiei Hirsch Porozell, membră a grupului austriac Hirsch Servo, tranzacția fiind supusă aprobării Consiliului Concurenței.

”Pentru orice companie care dorește să fie performantă pe piața românească de polistiren, în contextul actual al pieței, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie națională de vânzări, cu prețuri competitive, indiferent de distanța față de clienții noștri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziție, Hirsch Porozell, care deține facilități de producție în Cluj și de curând în Timișoara, va avea o acoperire națională și va putea să-și consolideze poziția pe piață”, a declarat Ioan Țițeiu, directorul general al grupului Arcon.

Arcon își propune să rămână un reper important pe piața materialelor de construcții din România, urmând să-și concentreze eforturile pe core business, respectiv producția de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

”În viitor dorim să ne consolidăm poziția pe piața hidroizolațiilor, atât la nivel național cât și regional, să acordăm un plus de atenție facilităților de producție de vopsele și tencuieli decorative, dar și să acționăm în domeniul investițiilor imobiliare”, a precizat Țițeiu.

Arcon a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, înregistrând un profit brut de circa 2 milioane de euro. Pe lângă activitatea de pe piața locală, Arcon este prezentă cu brandul de membrane ARCO pe piețe externe precum Grecia, Bulgaria, spațiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru și Ungaria.

Hirsch Porozell este producător de polistiren expandat pentru termoizolații și ambalaje din anul 1973, cu sediul central în Austria și cu subsidiare în Ungaria, Slovacia, Polonia și România. Pe plan local, compania este prezentă din anul 2006.

German
Citește articolul precedent:
Deichmann a deschis al doilea magazin din Constanţa

Retailerul german de încălțăminte Deichmann a deschis joi un magazin în centrul comercial City Park din Constanţa. Deichmann România mai...

Închide