Arhitecții nemți de la HUF HAUS lansează primele două case de prezentare din România, în cadrul proiectului rezidențial Dumbrava Vlăsiei

Compania germană de arhitectură HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat lângă Balotești.

Dumbrava Vlăsiei este un proiect rezidențial premium, care va fi dezvoltat în cinci faze pe un teren de 90 de hectare. Complexul va avea propria infrastructură, cu 24.000 de metri de drumuri și 4.000 de metri de fibră optică. Prima fază acoperă 20 de hectare și oferă peste 50 de parcele, cu o suprafață cuprinsă între 500 și 1.000 de metri pătrați. De asemenea, primul complex va avea un parc modern cu o suprafață de 2,5 hectare, care va include un amfiteatru și locuri de joacă.

„Ambele case pe care le-am construit în România sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă HUF HAUS și pentru sentimentul oferit: a trăi în armonie cu natura. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără un partener puternic și fără conceptul propus de Dumbrava Vlăsiei, care este în linie cu viziunea HUF HAUS și ne ajută să intensificăm experiența generată de casele noastre”, a declarat Georg Huf, Managing Director HUF HAUS.

Rey Muraru, director Loreco Investments, dezvoltatorul Dumbrava Vlăsiei, a arătat că proiectul este potrivit pentru tineri adulți, familii cu copii și pentru toți cei care doresc să se reconecteze cu natura.

Modelul de casă HUF HAUS ART 5 oferă un spațiu de locuit de aproximativ 295 de metri pătrați, disponibil pe două niveluri – parter și un etaj. Subsolul, cu o suprafață suplimentară de 145 de metri pătrați, include camera tehnică, un spațiu de depozitare și o cramă, în timp ce la parter se găsesc livingul și zona de dining, bucătăria și o cameră de studiu, mobilate cu piese concepute și produse de StilART, companie soră a HUF HAUS. La etaj sunt două dormitoare, două dressinguri, un living și o saună.

Pe de altă parte, modelul de casă HUF HAUS modum: 8:10 ocupă peste 175 de metri pătrați la parter și etaj, cu mobilier realizat special pentru aceasta de către StilART. Designul interior este completat cu piese de mobilă exclusiviste, produse de B&B Italia. Livingul, zona de dining, bucătăria și camera de studiu se află la parter, în timp ce etajul găzduiește un dormitor matrimonial, care dispune de un dressing, împreună cu o cameră de oaspeți adițională, ce poate fi folosită și ca dormitorul copiilor. De asemenea, ambele case au garaj, construit în același stil ca cele două clădiri.

Casele au încorporate cele mai recente tehnologii, ce le transformă în locuințe inteligente. Tehnologia KNX oferă utilizatorului posibilitatea de a-și ajusta consumul de lumină, căldură, aer proaspăt și obloanele, crescând și mai mult eficiența energetică a casei.

O altă inovație HUF HAUS este constituită de sistemele de încălzire din fiecare locuință. Casa ART 5 are o pompă geotermală, care utilizează energia stocată în pământ pentru a genera căldură, iar clădirea modum: are o pompă de încălzire cu aer/apă.

În același timp, sistemul de încălzire prin pardoseală ajută la menținerea unei temperaturi egale în fiecare cameră, asigurând un confort sporit, iar fiecare zonă poate fi controlată de termostate separate.

Ambele clădiri au fost produse exclusiv în fabrica HUF HAUS din Hartenfels, Germania, iar etapa de construcție este coordonată integral de o echipă de specialiști ai companiei germane de arhitectură.

HUF HAUS, o afacere de peste un secol, produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale și comerciale), dintre care aproximativ 40% merg la export. În anul 2015, firma cu un număr de 430 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro.

German
Citește articolul precedent:
HOTSPOT CLUJ: Sistemul de educație performant, capitalul „inventiv” și infrastructura, motoare de dezvoltare economică

Cu o forţă de muncă înalt calificată şi o repartizare echilibrată a resurselor materiale, Clujul este unul din polii de...

Închide