Asirom VIG: Venituri din prime mai mari cu 45% și profit de circa 4 mil. lei în 2016

Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), al treilea jucător de piața locală de asigurări, a revenit pe profit în 2016, cu un câștig de 3,93 milioane lei, și a înregistrat un volum al veniturilor din prime de 1,07 miliarde lei, în creștere cu 45% față de anul anterior.

„Anul trecut, Asirom VIG a jucat un rol important în stabilizarea industriei și a absorbit un procent semificativ de clienți RCA, în urma procesului de restructurare a pieței”, arată compania.

Asirom VIG a plătit în 2016 daune generale de 421 milioane lei, din care 311 milioane lei (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA. În contextul creșterii semnificative a polițelor și despăgubirilor RCA, compania și-a mărit echipa specializată pe gestionarea dosarelor de daune auto cu 30% și a finalizat implementarea unui sistem informatic performant.

„În 2016 am revenit pe profit și am crescut pe toate segmentele de asigurări, în pofida provocărilor din piață. Asirom VIG este cel mai vechi asigurător din România și ne-am asumat un angajament pe termen lung față de clienții noștri. Ne concentrăm pe menținerea stabilității și maximizarea profitabilității companiei, iar din acest motiv obiectivele noastre privesc dezvoltarea sănătoasă, echilibrarea portofoliului și satisfacția clienților. Vom menține evoluția pozitivă și în 2017 și vom continua să fim un partener de încredere pentru clienții noștri, atât în acest an, cât și în anii următori”, a declarat Juraj Lelkes, CEO Asirom VIG.

Volumul primelor de asigurări generale ale Asirom VIG a crescut cu 50% în 2016 față de 2015, în timp ce asigurările de viață au avansat cu 13%.

La finalul anului trecut, portofoliul Asirom VIG era compus din asigurări generale – 89% și asigurări de viață – 11%. Totodată, polițele de asigurare RCA au reprezentat 64% din totalul portofoliului.

Asirom VIG are o cota de piață de 11,4%, cu trei puncte procentuale în creștere față de 2015 și este a treia companie din piața de asigurări, potrivit datelor pe 2016 ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Compania de asigurări are o rețea națională de 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi.

Asiguratorul este parte a Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est.

VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de țări și are peste 24.000 de angajați.

German
Citește articolul precedent:
GfK: Piața bunurilor de larg consum a avansat cu 3,4% anul trecut. Românii au cheltuit mai mult și au căutat produse mai scumpe

Piața FMCG a crescut anul trecut cu 3,4% comparativ cu 2015, din punct de vedere valoric, evoluția pozitivă fiind susținută...

Închide