ASLO: Piața de leasing operațional a avansat cu 13% în primele trei luni

Piața de leasing operațional a atins nivelul de 56.000 de unități în administrare la finalul primului trimestru din acest an, cu aproximativ 500 de autovehicule mai mult faţă de finalul lui 2015 şi în creştere cu 13% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform ASLO.

În perioada ianuarie-martie au fost înmatriculate peste 2.600 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, echivalentul a 12% din totalul înmatriculărilor noi (20.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare), potrivit datelor anunțate de Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO).

În acest context, asociația își menține prognoza avansată la nivelul lui 2016, respectiv de 60.000 de autovehicule în administrare, în ciuda încetinirii ritmului de creştere comparativ cu anii precedenţi.

„Constatăm o maturizare a pieţei de leasing operaţional, în sensul continuării creşterii atât a volumelor în administrare cât şi a ponderii produsului complet (full service) în total piaţă”, a declarat Bogdan Apahidean, preşedintele ASLO.

Conform datelor centralizate de asociație, topul primelor cinci companii de profil este alcătuit din LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanțare România.

Membrii asociației reprezintă  98% din total piață, iar structura portofoliului la nivelul ASLO este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote), cu o cotă de 72%, urmate de management de flote – 20%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt cele de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), managementul anvelopelor, asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

ASLO, funcţională din martie 2011, este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non – profit şi apolitică. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească, respectiv ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management, iar membrii asociați sunt Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

German
Citește articolul precedent:
Premierul Cioloș a vizitat sediul companiei germane Premium Aerotec

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a vizitat sâmbătă sediul companiei germane Premium Aerotec, în contextul noilor investiții și perspective de dezvoltare...

Închide