Austriecii de la Grawe intră pe piața asigurărilor auto

Grawe România Asigurare a fost autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să își extindă activitatea pe două clase de asigurare, respectiv asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) și asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA).

“După obținerea autorizării mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii, de la obținerea calității de membru în diferite structuri, până la autorizarea agenților proprii pentru asigurări auto. Astfel, preconizăm să vindem primele polițe la începutul lunii octombrie”, a declarat Paul Swoboda, președintele directoratului Grawe.

Odată cu intrarea pe segmentul auto, Grawe România se alătură companiilor din grupul Grawe active pe piața asigurărilor de profil, respectiv cele din Austria, Slovenia, Croația, Bosnia, Ucraina și Republica Moldova.

Pe piața locală, Grawe devine a noua societate autorizată să subscrie polițe RCA, alături de Allianz-Țiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig și Uniqa.

„Vom rămâne un asigurător cu prețuri corect dimensionate în funcție de acoperire, iar strategia noastră de business este neschimbată – ne vom adresa cu precădere clienților de retail și IMM-urilor. La fel ca și în alte linii de business, prioritățile noastre sunt respectul pentru consumatori și un standard ridicat de calitate a serviciilor pe care le oferim clienților. Suntem convinși că și în România asigurările auto pot fi dezvoltate în mod profitabil respectând aceleași principii, cu condiția să fie bine gestionate. Din acest motiv, nu urmărim o creștere rapidă a cotei de piață, ci ne dorim una organică și sănătoasă. Concret vorbind, ne propunem să avem la sfârșitul anului 2020 în portofoliu un număr total de 50.000 de clienți RCA mulțumiți”, a adăugat Swoboda.

Strategia de distribuție a produselor de asigurare auto cuprinde canalele de vânzare directă, parteneriate speciale cu brokeri selectați și utilizarea portofoliului de clienți existent.

Grawe România Asigurare a încheiat anul trecut cu un volum brut de prime subscrise de 44,4 milioane lei și un profit net de 3,96 milioane lei. În ceea ce priveşte daunele plătite clienților în cursul anului 2015, acestea însumează 2,18 milioane lei, iar pentru contractele de asigurare de viaţă ajunse la final compania a achitat suma de 6,42 milioane lei.

Grupul austriac Grawe operează pe 13 piețe din Europa Centrală și de Est, are circa 4.600 de angajați, iar anul trecut a înregistrat venituri totale din prime în valoare de 522,5 milioane de euro.

German
Citește articolul precedent:
“Ready for Excellence”: angajați Wienerberger din 13 țări construiesc locuințe pentru familii cu venituri mici

Un număr de 24 de angajați ai grupului Wienerberger vor construi case timp de două zile pe șantierul Habitat for...

Închide