Austriecii de la S IMMO investesc 75 mil. euro în proiectele din București

Compania austriacă de dezvoltare imobiliară S IMMO va investi aproximativ 75 milioane de euro în dezvoltarea proiectului de birouri The Mark și în remodelarea centrului comercial Sun Plaza din București.

Până în prezent, S IMMO a investit peste 200 milioane euro pe piața locală, incluzând proiecte de referință precum Sun Plaza sau Sun Offices în sudul Bucureștiului și hotelul Novotel Bucharest Business Centre de pe Calea Victoriei.

Dezvoltatorul lucrează în prezent la construirea complexului de birouri The Mark, situat în vecinătatea Pieței Victoriei, precum și la remodelarea și extinderea mall-ului Sun Plaza. În total, aceste proprietăți au o suprafață construită totală de peste 250.000 metri pătrați.

The Mark, amplasat pe noul bulevard Uranus, la intersecția dintre Calea Griviței și strada Buzești, va avea o suprafață construită totală de 43.000 metri pătrați și o suprafață închiriabilă de aproximativ 25.500 metri pătrați, dispusă în două clădiri de clasa A+. Lucrările de construcție au început în iulie 2016, urmând să fie finalizate în al doilea trimestru al anului 2018.

Inaugurat în februarie 2010, mall-ul Sun Plaza are o suprafață construită totală de aproximativ 200.000 metri pătrați și o suprafață închiriabilă de peste 80.000 metri pătrați. În acest an, centrul comercial a început un proces de remodelare, care va îmbunătăți semnificativ mix-ul de chiriași și numărul de magazine.

Reconfigurarea Sun Plaza a început în primul trimestru din 2016 și va fi finalizată în primul trimestru al anului 2018. Investiția, care se ridică la 30 milioane euro, vizează crearea unui spațiu modern de retail și de petrecere a timpului liber, cu o suprafață de 11.000 metri pătrați, care va îngloba circa 40 de magazine noi.

Pentru al treilea an consecutiv, Sun Plaza înregistrează un grad de ocupare de 100%, iar 85% din suprafața ce urmează să fie inaugurată în 2018 este deja pre-închiriată. Reprezentanții centrului comercial estimează că proiectul va fi ocupat în totalitate la finalul lucrărilor.

„România continuă să ofere un potențial de investiții major, datorită recuperării pe termen lung a pieței, creșterii PIB-ului pe cap de locuitor, precum și datorită scăderii ratei șomajului. Prin urmare, S IMMO se concentrează asupra proiectelor de dezvoltare pe termen lung în România, The Mark și Sun Plaza fiind deja pornite și avansând conform planului. Suntem optimiști în ceea ce privește evoluția din anii viitori”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administrație S IMMO.

S IMMO, prima companie de investiții imobiliare din Austria care s-a listat pe bursă, investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Acţionarii strategici majoritari ai S IMMO sunt Erste Group şi Vienna Insurance Group.

Veniturile totale ale companiei au urcat în primele șase luni ale anului financiar 2016 la 95,3 milioane euro, de la 92,2 milioane euro în intervalul similar al anului trecut. Datorită achizițiilor derulate începând din anul 2015, veniturile din chirii au atins valoarea de 58,5 milioane euro. Piețele din Europa de Sud-Est (inclusiv România, Croația și Bulgaria) reprezintă un procent de 30,2% din totalul veniturilor din chirii, fiind urmate de Germania (27,3%) și Austria (25,5%).

German
Citește articolul precedent:
Şcoala Duală Bosch: sursă pentru tehnicieni specializaţi Bosch deschide noul an scolar în sistemul de învăţământ dual

Demararea construcţiei Centrului Multifuncţional pentru dezvoltare profesională continuă Compania construieşte la Cluj un Centru Multifuncţional 80 de elevi înscrişi în...

Închide