Austriecii de la Wienerberger au achiziționat de la proprietarul Praktiker o fabrică de cărămidă în Buzău

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger a achiziționat afacerea cu cărămidă de la Buzău a Search Chemicals, incluzând activele societății și o carieră de argilă, în cadrul unei tranzacții a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 și a fost repornită în 2014 cu funcționare la o capacitate redusă.

Wienerberger România are în plan retehnologizarea facilităților de producție în următoarele luni, anunțând că personalul fabricii va fi păstrat și va beneficia de programe de formare profesională.

„Această achiziție și investițiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieței locale, atât pe parte de producție, cât și pe partea de susținere a dezvoltării construcțiilor rezidențiale prin utilizarea de materiale de construcție de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile și arată angajamentul companiei de a susține nevoile unei piețe în creștere”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing,  Wienerberger România.

Corneliu Fecioru

Grupul austriac Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 și mai deţine pe plan local trei unităţi de producţie, la Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj.

Firma Search Chemicals este deținută de omul de afaceri Omer Susli, noul proprietar al rețelei de bricolaj Praktiker.

German
Citește articolul precedent:
E.ON majorează investițiile din România la aproape 100 milioane euro anual

Grupul german E.ON a investit circa 433 milioane lei (97 milioane euro) în România anul trecut, proiectele vizând în principal...

Închide