Record de studenți recrutați la programul de Executive MBA organizat de WU în România

Programul de Executive MBA organizat de Vienna University of Economics and Business (WU) – cea mai mare universitate de business din Europa, a înregistrat un nou record pentru ultimii 7 ani – 29 de studenți recrutați. Principalele industrii din care aceștia provin sunt IT&Telecomunicații (32%), bănci/finanțe/asigurări (18%), retail, industria energetică și industria manufacturieră (11% fiecare).

 Din totalul celor recrutați, 23 sunt bărbați și 6 femei, cu o vârstă medie de 35 ani. Naționalitatea preponderentă este română, în proporție de 86%, restul fiind de naționalitate austriacă, bulgară, kazahă și pakistaneză. Din punct de vedere educațional, 55% dintre aceștia au studii economice 31% au studiat inginerie și circa 14% psihologie, jurnalism și matematică.

Programul de Executive MBA desfășurat de WU Executive Academy în București și Viena a fost desemnat „Cel mai bun program de Executive MBA din România” în 2008, 2010, 2014 și 2015 și se află în top 50 programe EMBA la nivel mondial conform Financial Times. În prezent, este singurul program triplu acreditat EQUIS, AACSB si AMBA din Romania și se situează constant în top 3 al celor mai bune programe de Executive MBA din țară, în urma evaluării primite din partea absolvenților în ultimii 10 ani.

Ce poate fi mai satisfăcător decât să ai cât mai mulți studenți dornici să investească în dezvoltarea lor profesională și personală? Așa cum și statistica o arată, peste 30% dintre studenții noștri au avansat în carieră, peste 35% și-au schimbat locul de muncă și 10% și-au lansat propriul business. Programul WU Executive MBA are un trecut de succes și este foarte puternic recunoscut si apreciat în regiune, iar intenția noastră este să menținem acest nivel de performanță și chiar să îl creștem. Le urez mult succes viitorilor cursanți și le doresc să profite din plin de experiența care urmează!” a declarat Prof. Bodo B. Schlegelmilch, directorul academic al programului Executive MBA Bucharest.

În cei 10 ani de când WU Executive MBA este disponibil în București, 230 de cursanți au absolvit programul. Dintre aceștia, 40% ocupă poziții de top management și circa 60% poziții de middle management. Principalele domenii în care absolvenții activează sunt industria de finanțe/bănci/asigurări (35%), IT&Telecomunicații (15%) și FMCG, retail și industria manufacturieră (7% fiecare). Potrivit statisticilor, în urma finalizării cursurilor, aproximativ 60% dintre absolvenți au beneficiat de creșteri salariale de până la 50%, în timp ce 8% au beneficiat de dublări de salariu.

Succesul programului se datorează atât reputației profesorilor de la unele dintre cele mai prestigioase universități internaționale: ESADE – Spania, INSEAD – Franța și Carlson School of Management – USA, cât și celor trei module internaționale din cadrul programului, în Austria și USA, care oferă studenților ocazia de a interacționa cu managerii din diverse companii aflate în tranziție sau într-o fază de dezvoltare și globalizare a business-ului.

Acestor beneficii li se adaugă și structura specială a cursurilor, axată în proporție de peste 80% pe studii de caz internaționale, aplicate pe situațiile actuale ale companiilor, tehnica de curs care permite și încurajează interacțiunea studenților între ei și cu alumni prin organizarea de guest lectures și, de asemenea, calitatea sesiunilor de e-learning, suportul tehnic pus la dispoziția cursanților (ex: tabletă de ultimă generație) și accesul on-line la biblioteca Universității de Economie și Afaceri din Viena.

Programul de Executive MBA din București este adresat managerilor cu o experiență de minim 5 ani în domeniu, care au înregistrat un progres solid în carieră. Programul care va începe în această lună este la a 10-a ediție și se va desfășura pe parcursul a 14 luni, în regim part time. Astfel, studenții vor avea posibilitatea de a-și continua activitatea profesională.

 

German
Citește articolul precedent:
Profitul BCR a crescut cu 26% în primele nouă luni, la 255 mil. euro

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,14 miliarde lei...

Închide