BCR a înregistrat un profit net de 636 mil.lei în S1, mai mare cu 5%

Banca Comercială Română (BCR), parte a grupului austriac Erste, a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 636 milioane lei, în creștere cu 5% față de perioada similară din 2015.

“Suntem o ancoră pentru stabilitatea financiară a economiei şi o bancă a angajamentelor pe termen lung pentru oameni, companii şi instituţii publice. România are nevoie de infrastructură, are nevoie să fructifice oportunităţi economice, are nevoie să răspundă provocărilor sociale. BCR are o capitalizare substanţială, lichiditate excelentă şi o solvabilitate semnificativă pentru a sprijini aceste priorităţi ale ţării noastre”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR, cea mai mare bancă din România.

Rezultatul operaţional a fost de 704,7 milioane lei (156,8 milioane euro), cu 9,5% mai redus, din cauza veniturilor operaţionale mai mici (afectate de impactul unei contribuţii reduse din derularea creditelor neperformante şi un mediu dominat de scăderea dobânzilor), precum şi a impactului înregistrării integrale în primul trimestru a contribuţiei anuale către fondul de garantare a depozitelor.

Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 7,8 %, la 934,7 milioane lei, iar veniturile nete din comisioane au crescut cu 3,6%, la 354,1 milioane lei.

În activitatea bancară dedicată persoanelor fizice, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 2,6 miliarde lei, iar pe segmentul de finanţări acordate companiilor, volumul împrumuturilor s-a ridicat la 1,5 miliarde lei.

Depozitele de la clienţi  au crescut cu 2,9%, la 43,8 miliarde lei, considerând faptul că dezvoltarea pozitivă a depozitelor retail a fost însoţită de o creştere a depozitelor corporate.

Rata creditelor neperfomante a scăzut la 14%, comparativ cu 23,1% în iunie 2015, iar gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane s-a majorat, atingând un nivel de 80,9%. 

„Depozitele clienţilor rămân principala sursă de finanţare a BCR, în timp ce banca beneficiază de surse de finanţare diversificate, incluzând compania mamă. BCR se concentrează pe creditarea în lei, cu scopul de inversa pe termen mediu şi lung mixul de valute din portofoliul de credite în favoarea monedei locale şi pentru a utiliza la maximum capacitatea puternică de auto-finanţare în lei”, arată banca.

Erste Group, proprietarul BCR, a încheiat primul semestru cu un profit net de 841,7 milioane euro, cel mai bun rezultat semestrial din istoria grupului.

German
Citește articolul precedent:
dm drogerie markt deschide în toamnă un magazin în ansamblul Openville Timişoara

Retailerul german dm drogerie markt va deschide în această toamnă un magazin la parterul primei clădiri de birouri clasa A...

Închide