BCR a tranzacționat trei tone de aur

Banca Comercială Română (BCR) a tranzacționat trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie aur prin unitățile băncii.

Pe parcursul acestui an, vânzările de aur au avut o evoluție ascendentă, avansul cererii fiind generat de riscurile apărute în piețele financiare, dar și ca urmare a randamentelor mici sau parțial negative ale bondurilor guvernamentale de pe piețele dezvoltate europene.

„De-a lungul timpului,  aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor. În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu. Mulți experți recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privați să fie reprezentat de investiția în aur fizic. Să nu uităm că cine are aur, are întotdeauna bani. Aurul este o valută internațională care se tranzacționează 24/24 ore în lumea întreagă”, a declarat Laura Hexan, Șef Departament Vânzări Retail, Piețe Financiare.

Clientii care cumpără aur la BCR sunt în proporție de 60% bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.

Cele mai căutate produse sunt ducații și lingourile de 10g. Cererea în scop investițional este în special pentru lingouri de dimensiuni medii sau mari: 100g, 250g, 500g sau 1.000g. Lingourile de 20 g sunt solicitate mai ales în perspectiva unei vânzări ulterioare.

„Un trend important îl reprezintă achiziționarea monezilor de aur pentru cadouri pentru momente speciale, cum ar fi botezul, ziua de naștere sau nunta”, arată reprezentanții băncii.

Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich – produse de compania elvețiană Argor Heraeus și clasificate „good delivery”.

Alături de lingouri, cei interesați de aur pot cumpăra de la BCR monede  Vienna Philharmonic în patru variante, monede Krugerrand (Africa de Sud) în patru variante și Ducat (Austria).

BCR, membră a grupului austriac Erste, este cea mai mare bancă din România după valoarea activelor (14,4 miliarde euro).

German
Citește articolul precedent:
Comisarul European Günther H. Oettinger vizitează România

Comisarul european pentru economia și societatea digitale Günther H. Oettinger va efectua o vizită oficială în România, în perioada 25-26...

Închide