BCR Leasing IFN și-a majorat finanțările cu 46% în primul semestru

BCR Leasing IFN a înregistrat o creștere cu 46% a vânzărilor în primul semestru al acestui an, valoarea totală a finanțărilor acordate ridicându-se la 119 milioane euro. Compania a raportat evoluții pozitive pe principalele categorii de bunuri finanțate, cele mai importante creșteri vizând segmentele de vehicule comerciale ușoare și autoturisme, unde volumele finanțate au crescut cu 77%, respectiv 43%.

Configurația portofoliului BCR Leasing IFN la finele perioadei de raportare era de 79% leasing auto și 21% leasing pentru echipamente și utilaje.  Finanțările pentru echipamente au crescut cu 17% față de prima jumătate a anului trecut, compania propunându-și să crească în continuare vânzările, prin finanțarea cu prioritate a sectoarelor productive.  În cadrul acestui segment, 35% dintre finanțări au mers către agricultura, 23% în construcții, 17% în diverse sectoare industriale, diferența de 25% fiind împărțită între domeniul medical, energie, industrie alimentară și servicii.

„În aceeași măsură în care susținem sectoarele productive din industrie, transporturile, serviciile și comerțul, ne propunem să contribuim la susținerea financiară a întreprinzătorilor din agricultură, pentru a-i ajuta să exploateze mai eficient potențialul existent. Dorim să promovăm produsele noastre de finanțare pentru fermieri ca soluții pentru investiții în echipamente agricole, inclusiv pentru co-finanțare în cazul unor proiecte derulate cu fonduri europene”, a declarat Bogdan Speteanu, directorul general al BCR Leasing IFN.

Microîntreprinderile și IMM-urile constituie 88% din portofoliul finanțărilor acordate de BCR Leasing IFN în prima parte a anului.

În ceea ce privește leasingul operațional, BCR Fleet Management, subsidiara specializată a BCR Leasing IFN, a livrat în primele șase luni din acest an un număr dublu de vehicule comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la o flotă totală de peste 3.200 de vehicule.

Creșterea netă la nivelul flotei a fost de aproximativ 30%, în linie cu așteptările companiei. Aproximativ 70% din flota companiei este utilizată în regim de leasing „full service”, în timp ce serviciile de management de flotă privesc 30% din aceasta.

BCR Leasing IFN este o companie membră a grupului Banca Comercială Română, controlat de austriecii de la Erste.

German
Citește articolul precedent:
Raiffeisen Bank prezintă: Joss Stone în premieră şi exclusivitate la Timişoara

În premieră în România, cântăreață de soul din Marea Britanie, Joss Stone va susţine un concert la Timişoara în data...

Închide