BCR mărește avansul la creditele ipotecare la 35%

Banca Comercială Română (BCR) crește avansul minim la creditele ipotecare/ imobiliare Casa Mea de la 15% la 35%, începând de luni, decizia fiind luată în contextul în care noul cadru legislativ permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția împrumutului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă.

“Ne aflăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședite retail&private banking la BCR.

Modificarea avansului la 35% este însoțită și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului, de la 30 ani la 25 ani.

Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare, precizează banca.

BCR, membră a Erste Group, este cea mai mare bancă din România după valoarea activelor.

German
Citește articolul precedent:
Immofinanz: Rata de ocupare în clădirile de birouri finalizate a urcat la aproape 82%, la nivel de grup

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din București, a anunțat o creștere de aproximativ 7%...

Închide