Bernhard Spalt, cooptat în board-ul BCR, unde va fi responsabil de managementul riscului

Bernhard Spalt va prelua la 1 ianuarie responsabilitățile de Chief Risk Officer în Banca Comercială Română (BCR), înlocuindu-l în această funcție pe Jon Locke, care va ocupa o poziție executivă în cadrul unei companii din afara Erste Group.

„Bernhard ni se alătură dintr-o poziție esențială pentru succesul uneia dintre subsidiarele cheie ale Erste Group. Aceasta ne face să privim cu încredere către transferul celor mai bune practici, valoarea comercială adăugată și leadership-ul de referință pe care venirea sa în BCR le vor aduce”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Bernhard Spalt s-a alăturat Erste Group în 1991 și a deținut diverse poziții de management în managementul operativ și strategic al riscului. Din 1999 până în 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante în Cehia. După întoarcerea în Austria, a construit Direcția de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 până în ianuarie 2012 a fost Chief Risk Officer al Erste Group. În perioada 2012- 2015 a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului în Ungaria, înainte de a se alătura subsidiarei slovace, Slovenská sporitel’na, în 2015.

„Bernhard cunoaște bine România și BCR, ca atare avem siguranța că leadershipul său în managementul riscului va contribui semnificativ la dezvoltarea viitoare a BCR. Având în vedere experiența sa, Bernhard are toate referințele necesare pentru a impune o cooperare excelentă între managementul riscului și dezvoltarea business-ului astfel încât să ne putem sprijini cât mai bine clienții în evoluția lor viitoare”, a comentat Manfred Wimmer, Președintele Consiliului de Supraveghere al BCR.

Numirea lui Spalt este supusă aprobărilor autorităților de supraveghere relevante.

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuințe.

German
Citește articolul precedent:
Ziua Mondială a Vederii aniversată de IAPB și compania Bayer printr-un concurs dedicat fotografilor

Joi, 13 octombrie 2016, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Vederii. Aniversarea este marcată de competiția cu tema #StrongerTogether, dedicată...

Închide