Bitdefender își mută sediul în Orhideea Towers, proiect dezvoltat de austriecii de la CA IMMO

Compania românescă de securitate informatică Bitdefender a închiriat 9.267 de metri pătrați în clădirea de birouri Orhideea Towers, dezvoltată de compania austriacă CA IMMO printr-o investiție de 75 de milioane de euro.

Orhideea Towers, cu o suprafață de  37.000 mp închiriabili, va acomoda sediul central al Bitdefender începând cu prima jumătate a anului 2018, atunci cand va fi finalizată.

Prin încheierea acestui contract, rata de pre-închiriere a proiectului amplasat în zona de centru–vest a Bucureștiului ajunge la 65%.

„Suntem încântați să aducem în portofoliul nostru un client nou, Bitdefender. Dezvoltarea proiectului Orhideea Towers ne permite completarea bazei noastre de clienți premium și, în același timp, satisface planurile de expansiune ale companiilor din România cu cea mai accelerată rată de creștere, așa cum este Bitdefender, multe dintre acestea fiind parteneri de lungă durată. Cu acest proiect, ne consolidăm poziția locală, adăugând o nouă clădire de clasă A portofoliului actual din București, închiriat aproape în totalitate”,  a declarat Frank Nickel, Chief Executive Officer al CA IMMO.

Bitdefender își va muta începând din luna mai a anului viitor echipele globale din locația anterioară, DV24Offices, la etajele 9, 10, 11 si 12 ale Orhideea Towers. În noua locație vor lucra peste 900 de angajați ai Bitdefender.

„Înconjurată de universitățile tehnice, campusul studențesc și la mică distanță față de centrul orașului, această nouă clădire ne va asigura o multitudine de avantaje, cel mai important fiind contactul strâns cu talentele noii generații, absolvenți ai Universității Politehnice București”, a spus Bogdan Irina, Chief Operating Officer în cadrul Bitdefender.

Contractul de închiriere va dura minim 5 ani, cu posibilitatea de extindere, fiind intermediat de compania imobiliară Cushman Wakefield Echinox.

Bitdefender este al doilea chiriaș ancoră care își relochează operațiunile globale în Orhideea Towers, alături de Misys, o companie internațională specializată în dezvoltarea de software financiar.

Construcția Orhideea Towers a început în octombrie 2015. Cele două turnuri ale clădirii, dispuse sub forma literei H și conectate prin intermediul unei punți cu suprafețe vitrate, vor avea 13, respectiv 17 etaje supraterane.

Orhideea Towers este amplasată la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab.

CA IMMO, fondată în anul 1987, este activă în prezent pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. Pe plan local, dezvoltatorul austriac este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, Riverplace, Europe House și Bucharest Business Park.

Bitdefender este furnizor de soluții pentru 500 de milioane de utilizatori, din peste 150 de țări. Compania dezvoltă tehnologii recunoscute la nivel internațional destinate securității pentru piața rezidențială și corporații, fiind un furnizor de încredere pentru protecția terminalelor și infrastructurilor hibride.

German
Citește articolul precedent:
Profit de 55 mil. euro pentru Raiffeisen Bank în România, la șase luni

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul semestru un profit net de 55 milioane euro în România, mai mare cu 2%...

Închide