Bosch a investit anul trecut 40 milioane euro în România și planifică investiții suplimentare în 2016

Grupul Bosch a investit aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro) în România în 2015 și planifică investiții suplimentare în acest an, în special pentru continuarea dezvoltării locațiilor de producție pentru soluții de mobilitate.

„Capacitatea în creștere și operațiunile în expansiune ale fabricilor Bosch din Blaj și Cluj, precum și extinderea activităţilor de R&D consolidează prezenţa companiei şi potenţialul constant de creştere în România”, a anunțat filiala locală a grupului german.

Fabrica din Jucu și-a triplat producția de la inaugurarea în anul 2014. În această locație, Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistență la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, pentru clienți globali din industria auto.

În 2015 și 2016, fabrica de componente auto din Jucu și-a extins portofoliul cu produse noi, precum componente pentru airbaguri şi sisteme de asistență la parcare. În Blaj, divizia Soluții de mobilitate a început producția de componente de grup motopropulsor la finalul anului 2015 și preconizează o creștere puternică a producției în 2016, prin extinderea proiectelor existente.

Pe de altă parte, centrul de inginerie din Cluj, înființat în 2012, a fost extins anul trecut cu un sediu nou.

Grupul german de tehnologii și servicii a încheiat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro) în România. „Pentru anul 2016 ne așteptăm, în continuare, la o creștere puternică în România, în toate sectoarele noastre de activitate”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul grupului Bosch în România.

În 2015, toate sectoarele de activitate ale Bosch au contribuit la creșterea cu două cifre a cifrei de afaceri: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Personalul Bosch România a fost extins cu peste 30% anul trecut, la aproximativ 3.200 de persoane. Pentru 2016, compania preconizează o creștere semnificativă a numărului de angajaţi, la un nivel similar, în special pentru locațiile din Blaj, Cluj și Timișoara.

Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, are aproximativ 375.000 de angajaţi în întreaga lume și a generat vânzări de peste 70 miliarde de euro în 2015. Compania a fost înființată la Stuttgart, în 1886, de Robert Bosch.

German
Citește articolul precedent:
Design din Alpi pentru Carpați

Cum poate fi adus acasă spiritul unei cabane din munții austrieci? Simplu! Cu artă decorativă spectaculoasă, cu trofee de vânătoare...

Închide