Bosch lansează un program de masterat în inginerie electrică, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Grupul german Bosch lansează în luna octombrie, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, inițiativa alăturându-se diverselor activități științifice și programelor speciale adresate studenților desfășurate constant de companie.

Reprezentanții Bosch și cei ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-au întâlnit la finalul lunii septembrie, la Centrul de Inginerie Bosch, cu o delegație a comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European.

Bosch a prezentat delegației proiectele desfășurate în colaborare cu mediul universitar și care sunt finanțate din surse proprii.

Altfel, compania a anunțat că va lansa programul de masterat intitulat „Sisteme și structuri electrice avansate” și va oferi studenţilor merituoşi burse de excelență, în funcție de performanță.

„Tinerii au acces la informații și tehnologii de ultima oră, atât în cadrul centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, cât și în cadrul fabricii Bosch din Jucu, unde își pot desfășura proiectele de cercetare. Astfel, aceștia au posibilitatea de a-și dezvolta aptitudini și competențe profesionale de înaltă calitate, care le vor spori oportunitățile de inserție pe piața muncii și de dezvoltare în carieră”, arată reprezentanții Bosch.

Vizita delegației a urmărit înțelegerea situației actuale a domeniului cercetării și dezvoltării în România. În plus, parlamentarii europeni au dorit să afle mai multe detalii despre capacitățile locale de dezvoltare și despre barierele existente în obținerea finanțării europene pentru mediul universitar. „Considerăm că accesarea fondurilor publice de cercetare de către mediul universitar este un pas important înspre dezvoltarea acestui domeniu în România”, a declarat Marco Schwarzmueller, șeful departamentului de dezvoltare de software al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, deschis în anul 2013, colaborează cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală a grupului german, dar şi cu fabrica din Jucu. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice se regăsesc în portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.800 de angajaţi. În anul 2016, Bosch a înregistrat vânzări de 332 milioane de euro pe piața românească.

German
Citește articolul precedent:
E.ON: Românii, cei mai optimişti europeni în privinţa viitorului maşinilor electrice

Aproape 70% dintre români sunt convinşi că vehiculele electrice vor fi în topul preferinţelor de cumpărare în următorul deceniu, relevă...

Închide