Brandul YTONG, furnizor pentru locuințe eficiente energetic

Brandul YTONG al producătorului german de materiale de construcții Xella a primit statutul de ”furnizor de soluții aprobat pentru Locuințe Verzi” din partea Romania Green Building Council. Asociația certifică locuinţele verzi cu rezultate superioare privind eficiența energetică și protecția mediului.

Blocurile de zidărie termoizolantă din gama YTONG asigură performanțe energetice superioare, care contribuie la o reducere a consumului de materiale de construcție pe șantiere, iar procesul de fabricație al acestor produse este unul sustenabil, arată compania.

Produsele YTONG au fost utilizate până acum în mai multe proiecte de birouri sau centre comerciale care au primit ulterior cele mai avansate certificări de tip LEED sau BREEAM.

YTong

„Încă din 2010 am fost alături de specialiștii care au proiectat prima casă pasivă certificată din România, amplasată la Politehnica București, unde YTONG este soluția de zidărie aleasă pentru realizarea anvelopei. În Germania, Xella a dezvoltat recent casa M1 Energy Plus, o clădire care produce mai multă energie decât consumă”, declară Marius Dragne, CEO-ul Xella RO, subsidiara locală a grupului german.

Romania Green Building Council este o asociație non-profit care promovează responsabilitatea constructorilor față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață al unei clădiri.

„În prezent avem 14 proiecte rezidenţiale cu peste 4.300 de locuinţe certificate sau în curs de certificare în cadrul programului nostru Locuinţe Verzi”, afirmă, la rândul său, Steven Borncamp, CEO al asociației.

Xella este lider mondial în domeniul materialelor de construcții pentru zidărie din beton celular autoclavizat (BCA). Ȋn România, Xella deține o fabrică la Ploiești, inaugurată în anul 2010, în urma unei investiții greenfield de 32 milioane euro.

German
Citește articolul precedent:
Un nou director general la Holcim România

Sofiane Benmaghnia, algerian - canadian, în vârstă de 39 de ani, va prelua funcția de director general al Holcim România...

Închide