Brașovenii de la Visual Fan intră cu brandul Allview pe piața de soluții smart home

Allview, brandul autohton numărul unu de smartphone-uri și tablete prezent pe piața locală, lansează Siebo Smart Home –  un sistem care în formulă completă va include mai mulți senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală.

Senzorii pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview. Aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS urmează să fie disponibilă în curând.

„Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma” a declarat Lucian Peticilă, general manager Visual Fan, compania care deține brandul Allview.

Într-o primă etapă, compania va comercializa numai o parte din senzori, în diferite configurații de pachete. Printre dispozitivele inteligente care vor fi comercializate în această fază se numără senzorii de gaz și de fum, senzorul multifuncțional care detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR care controlează aparatele cu telecomandă din casă.

Brandul Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Herzegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia și Lituania.

Compania Visual Fan a încheiat anul trecut cu afaceri în stagnare, la 274 milioane lei, și un număr de peste 150 de angajați.

German
Citește articolul precedent:
Denner, Directorul general executiv Bosch: „Mașina, așa cum o cunoaștem, va fi în curând de domeniul trecutului”

Tranziția către serviciile de mobilitate: creștere a pieței de 25 de procente „ Mobilitatea conectată pornește din spatele volanului și...

Închide