Casa Rusu deschide al 18-lea magazin propriu, în Vitantis Shopping Center din București. Urmează trei unități similare, în Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov

Casa Rusu, compania de retail a producătorului de mobilier Rus Savitar, a investit 1,5 milioane euro în deschiderea celui de-al 18-lea magazin propriu, amplasat în centrul comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti.

„Noul magazin Casa Rusu va fi deschis publicului începând cu data de 7 iulie şi prezintă un concept nou, fiind primul Super Store din reţeaua noastră şi, în acelaşi timp, cea mai mare locaţie. De asemenea, noul concept cuprinde o zonă vastă dedicată produselor pentru amenajarea casei, cât şi decoraţiuni şi obiecte de uz casnic din gama proprie Cassima”, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

Magazinul Casa Rusu Vitantis a fost inaugurat în anul 2010, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, iar în februarie 2016 a fost închis pentru reamenajare şi extindere. După finalizarea acestui proces, noul magazin se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, 2.000 de metri pătraţi fiind alocaţi produselor de amenajare şi decorare a locuinţei.

„Investiția pentru extinderea şi reamenajarea noului magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro şi estimăm că cifra de afaceri a Casa Rusu Vitantis va fi de 3 milioane de euro, până la finele anului în curs”, a continuat Rusu.

Noul magazin este unitatea cu numărul 30 a reţelei Casa Rusu. Din total, 18 sunt magazine proprii, restul fiind francize.

Afacerile grupului Rus Savitar – Casa Rusu au crescut cu 27% anul trecut, avansul rulajului fiind susținut atât de deschiderea a două magazine noi, în Bucureşti (Colentina) şi Bacău, cât şi de investiţiile de circa opt milioane de euro realizate pe parcursul anului.

Astfel, în 2015, grupul a investit aproximativ trei milioane de euro în două centre logistice noi, cu o suprafaţă totală de 14.000 metri pătraţi, şi alte 5 milioane de euro în noi linii de producţie de mobilier din pal melaminat în fabrica din Dudeştii Noi, Timiş.

„Pentru anul în curs, odată cu inagurările de noi locaţii, estimăm că business-ul companiei va avea un avans de circa 20%, ajungând la peste 51 de milioane de euro, după ce în 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro. De asemenea, până la finalul anului 2017, ne propunem să inaugurăm alte trei magazine sub conceptul Super Store în Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov”, a mai spus Rusu.

Aproximativ 15% din producţia totală de 25.000 garnituri/lună şi 10.000 seturi de mobilier tapiţat / lună este trimisă la export, în ţări precum Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia.

Rus Savitar şi-a început activitatea în 1994, în prezent fiind unul din cei mai mari producători de mobilier din România. Compania are trei fabrici, unde produce mobilier din pal melaminat şi mobilier tapiţat.

Consumul intern de mobilă a fost pe plus anul trecut, ajungând la 700 milioane euro, și ar putea înregistra un avans de 18-20% în 2016, potrivit Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR). La nivelul primelor trei luni din acest an, consumul intern a crescut cu aproape 19%, în vreme ce exporturile au bifat un avans de 9%.

German
Citește articolul precedent:
Kaufland România lansează campania „Trăiește fresh” și o platformă digitală dedicată

Începând din luna iulie, Kaufland România propune clienților săi o nouă abordare:  „Trăiește fresh”, un concept bazat pe un stil...

Închide