Cehii de la ALEF Distribution intră pe piața din România prin achiziția Likeit Solution

Milan Zinek și Mircea Ciucur

ALEF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală și de Sud-Est, cu afaceri de peste 160 milioane euro în 2016, intră pe piața din România prin preluarea companiei Likeit Solution, tranzacția fiind perfectată la finele lunii iunie.
„Această fuziune reprezintă un pas important în strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piața europeană de distribuție cu valoare adăugată de sisteme și echipamente IT. România este una dintre țările cu cea mai mare creștere a sectorului IT din ultima perioadă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportună intrarea pe această piață”, a declarat Milan Zinek, CEO al grupului ALEF.
Evoluția Likeit Solution și modelul de business implementat de companie au fost factori decisivi în alegerea partenerului din România. Likeit Solution a înregistrat anul trecut afaceri de 28 milioane euro, pentru 2017 fiind bugetat un avans de 18% al rulajului.
„Mizăm pe o creștere semnificativă a business-ului noii companii în perioada următoare, bazându-ne pe sinergiile create prin alăturarea experienței și capabilităților financiare ale grupului ALEF, cu expertiza pe piața locală a echipei Likeit. De asemenea, completarea portfoliului cu noi brand-uri și know-how-ul tehnic pe care grupul ALEF l-a acumulat în timp, ne dau speranța că evoluția noii companii va fi una pozitivă”, a afirmat, la rândul său, Mircea Ciucur, Managing Director al ALEF Distribution RO.
Firma românească a încheiat primele șase luni ale acestui an cu vânzări de 10 milioane de euro, business-ul fiind susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă.
Un segment semnificativ în afacerile companiei îl reprezintă și comercializarea de produse de rețelistică și networking. Dintre cei care au achiziționat sisteme și echipamente IT, cei mai mulți sunt reselleri (peste 60%), urmați de integratori de sisteme (în jur de 20%), și companii din industria de retail (în jur de 18%).
Prin achiziția firmei Likeit Solution, ALEF Distribution RO devine unul dintre cei mai mari jucători din segmentul de securitate, infrastructură IT și comunicații de voce. Compania numără 45 angajați în București și peste 1.500 reselleri activi.

German
Citește articolul precedent:
Bayer România are un nou manager al diviziei Pharmaceuticals

Dr. Gerhard Waltl a fost numit în luna iunie la conducerea diviziei Pharmaceuticals a Bayer România, devenind astfel Country Commercial...

Închide