Centrul de testare a carburanților de la rafinăria Petrobrazi, modernizat cu 5 mil. euro

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, controlat de grupul austriac OMV, a anunțat inaugurarea unui centru modern de analize pentru controlul calității carburanților la rafinăria Petrobrazi.

Modernizarea centrului de analize amplasat la intrarea în rafinărie a necesitat investiții de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv pentru relocarea echipamentelor de laborator din clădirea veche.

Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize se testează în permanență cei mai importanți parametri de calitate ai carburanților.

„Benzina și motorina reprezintă de fapt amestecuri formate din sute de tipuri de hidrocarburi și zeci de alți compuși, după rețete precise. Din fericire, România nu are o problemă cu calitatea carburanților, iar fiecare client care trece pragul stațiilor OMV sau Petrom știe că se poate baza pe carburanții noștri. Însă, pentru a ajunge la acest nivel de calitate, în spate este multă muncă, sunt investiții de miliarde de euro și laboratoare, ca acesta, în care se fac mii de analize pentru a verifica produsele care ies din rafinărie”, declară Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Circa 150.000 de teste de laborator se efectuează anual în centrul de analize de la Petrobrazi.

După privatizare (2005-2016), investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfășurat în perioada 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa întreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.

German
Citește articolul precedent:
Häfele România aduce inovație în căminul tău cu noile soluții premiate la Târgul Interzum 2017

Häfele România, lider în domeniul producției și comercializării de accesorii, feronerie pentru mobilier și sisteme electronice de control al accesului,...

Închide