CNADNR cumpără freze de asfalt de la Wirtgen România

CNADNR a semnat la finele săptămânii trecute două contracte pentru achiziția de utilaje, acordul cu valoarea cea mai ridicată, de 6,7 milioane lei fără TVA, fiind încheiat cu Wirtgen România, pentru livrarea a șapte freze de asfalt.

Contractul încheiat cu subsidiara grupului german Wirtgen are o durată de 12 luni, informează Compania de Drumuri.

Grupul german Wirtgen, specializat în industria utilajelor de construcții, cuprinde mărcile Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann și Benninghoven. La nivel mondial, Wirtgen a încheiat anul 2015 cu vânzări consolidate de 2,25 miliarde euro și un număr de 7.000 de angajați.

Al doilea contract, vizând achiziția a șapte tăietoare hidraulice, a fost semnat între CNADNR și compania MEM Impex. Acordul are o valoare de 402.500 lei, fără TVA, și o durată de 12 luni.

CNADNR amintește că din cele 15 loturi având ca obiect “Achiziţionare utilaje reprezentând echipe mobile de intervenţii de urgenţă”, la 7 iunie a fost semnate patru contracte, aferente loturilor 6, 9, 12 şi 14.

„Această formaţie de utilaje poate interveni rapid şi eficient pentru executarea următoarelor activităţi de remediere: degajare parte carosabilă în urma unor căderi de piatră; eliminare ebulmenţi; degajare parte carosabilă în urma unor căderi de copaci; cedare terasament; decolmatări; reparaţii la lucrări de artă; refaceri ale sistemului rutier pe suprafeţe limitate; reparaţii la suprafeţe izolate în timpul sezonului rece”, potrivit sursei citate.

Contractele au fost atribuite în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), având ca sursă de finanţare venituri proprii pentru investiţii.

German
Citește articolul precedent:
ABB prezintă soluţii de ultimă generaţie la FOREN 2016

Soluţiile avansate pentru transportul şi distribuţia energiei electrice reprezintă temele principale ale celor două mese rotunde ABB ABB România va...

Închide