Compania austriacă PORR, antreprenorul general al clădirii de birouri Orhideea Towers

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de metri pătrați, a desemnat compania austriacă PORR Construct ca antreprenor general pentru construcția noului proiect de birouri Orhideea Towers, pe care îl dezvoltă în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropierea stației de metrou Grozăvești .

Orhideea Towers reprezintă o investiție totală de 75 de milioane de euro și are ca termen de livrare anul 2017. Construcția a demarat în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundații speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt în curs de finalizare.

Compania PORR Construct, desemnată antreprenor general, va intra pe șantier în luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

„Construcția Orhideea Towers, primul proiect pe care CA Immo îl dezvoltă de la zero în România, decurge conform planului. Este un proiect de mare anvergură, care nu doar va redesena zona de centru-vest a orașului, ci va stabili noi repere în ceea ce privește calitatea și sustenabilitatea unei clădiri de birouri. De aceea, alegerea unui partener de încredere ca antreprenor general este o decizie extrem de importantă pentru succesul proiectului”, a declarat Marian Roman, Managing Director CA Immo România.

Orhideea Towers totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este din compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, precum petalele unei orhidee și conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe generoase, de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și două etaje subterane.

Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România.

Dezvoltatorul este listat la Bursa de Valori din Viena și deține un portofoliu în valoare de 3,6 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri, Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.000 metri pătrați.

PORR Group, una una dintre cele mai mari companii de construcții din Austria, are un număr total de 14.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 3,9 miliarde de euro.

În România, PORR Construct este prezentă din anul 2004 și a derulat numeroase proiecte în diferite domenii.

German
Citește articolul precedent:
Salamul de Sibiu, protejat şi recunoscut la nivelul Uniunii Europene

Ministerul Agriculturii a anunțat înregistrarea ”salamului de Sibiu” ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP), după publicarea în Jurnalul Oficial...

Închide