Compania româno-germană Romanian Military Vehicle Systems va fabrica transportoare blindate la Moreni

Uzina Automecanică Moreni și furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat actul constitutiv al Romanian Military Vehicle Systems, societate mixtă care va fabrica, vinde și asigura mentenanța transportorului blindat de trupe 8×8 (TBT 8×8), a anunțat Ministerul Economiei.

Viitorul vehicul TBT 8×8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziția armatei române și a altor clienți interesați. Acordul UAM – Rheinmetall de fabricare a TBT 8×8 presupune transfer de know-how și dezvoltarea de tehnologie, în comun.

În discuțiile anterioare semnării actului constitutiv, partea germană a asigurat Ministerul Economiei că firmele românești vor participa, în mare măsură, la integrarea finală a acestui produs de ultimă generație.

Rheinmetall este un holding integrat, înființat în 1889, cu sediul în Düsseldorf-Germania. Grupul a încheiat anul trecut cu un număr de 23.000 de angajați și vânzări de peste 5,6 miliarde euro. Rheinmetall are două divizii: Rheinmetall Defense și Rheinmetall Automotive. Sectorul de apărare al grupului, Rheinmetall Defense este cel mai important furnizor de tehnologie militară din Europa.

Uzina Automecanică Moreni, fondată în 1968, este singura fabrică din România care produce transportoare blindate pe roți. UAM a realizat în 40 de ani peste 15.000 de produse, majoritatea pentru export. Produsele UAM au fost utilizate în numeroase misiuni de securitate, stabilitate sau de menținere a păcii, în diferite teatre de operațiuni. Din 2001, fabrica este o filială a Companiei Naționale ROMARM.

German
Citește articolul precedent:
Nemții de la E.ON au bugetat în acest an investiţii de peste 450 milioane lei în România

Investiţiile realizate de companiile E.ON din România au însumat anul trecut circa 438 milioane de lei (97 milioane de euro)...

Închide