Companii austriece, interesate de proiecte pe segmentul serviciilor de gospodărire comunală în vestul României

Secţia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucureşti a organizat în perioada 22 – 24 februarie o misiune economică în zona de vest a României, pe tema serviciilor de gospodărire comunală.

Cu această ocazie, 26 de firme austriece şi-au prezentat tehnologiile de ultimă oră, s-au informat despre provocările actuale și despre proiectele viitoare ale județelor și orașelor din regiune și au discutat despre posibilități de colaborare în viitor.

Active în domeniile apă, ape uzate, deșeuri, infrastructură de transport, construcții și energie din surse regenerabile, companiile cu capital austriac au vizitat vestul României împreună cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei din București, fiind interesate de posibilități de colaborare pe segmentul gospodăririi comunale în județele Timiș, Arad și Bihor.

 

austria-showcase-public-utilities--servicii-de-gospodarire-comunala_24771084934_o

Delegația a fost formată din experți din domeniile apă și ape uzate, deșeuri, infrastructură și energie alternativă.

”Prin acest eveniment dorim să creăm o punte de legătură între autorităţile şi firmele româneşti şi ofertanţii austrieci. România poate profita de pe urma soluţiilor inovatoare şi eficiente oferite de firmele austriece”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei din București.

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii comunale reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ale României în noua perioadă de finanțare din fonduri UE 2014–2020.

Comunele și orașele austriece dispun de una dintre cele mai performante infrastructuri din Europa.

austria-showcase-public-utilities--servicii-de-gospodarire-comunala_25106061330_o

”Austria și România sunt legate în general prin relații economice excelente, comerțul bilateral putând fi mărit puternic în anul 2014 cu un plus de 6,3% până la valoarea de 3,1 miliarde euro. În 2015 sunt preconizate alte creșteri considerabile ale exporturilor austriece, precum și importuri din România în Austria în ușoară creștere”, se arată într-un comunicat transmis de Secţia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucureşti.

România se regăsește printre partenerii comerciali ai Austriei din top 20 la nivel mondial și a atras investiții austriece de 9,7 miliarde euro.

Austria acoperă 16,1% din investițiile străine în România, pe plan local fiind prezente circa 7.000 de companii cu capital austriac, active în aproape toate domeniile.

German
Citește articolul precedent:
„Meriți să fii surprins” cu noua identitate de brand Lidl România

Începând cu luna martie, Lidl își va întâmpina clienții cu un nou slogan, „Meriți să fii surprins”, la baza căruia...

Închide