AHK România organizează joi, 27 iunie 2019, conferința cu tema Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România care va avea loc la Hotel Intercontinental Sala Ronda începând cu ora 8:30.

Evenimentul marchează încheierea unui proiect de colaborare româno-germană cu tema „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“ pe care AHK România l-a desfășurat în perioada septembrie 2018 - februarie 2019 în colaborare cu Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania.

Proiectul se adresează in primul rând autorităților publice locale din România, dar și companiilor românești și germane interesate să dezvolte relații bilaterale în domeniul infrastructurii de mediu. Scopul principal este de a facilita schimbul de experiență între specialiștii germani și români si de a contribui la îmbunătățirea situației actuale din România prin transfer de know-how și cunoștințe în domeniu.

În cadrul Conferinței de la București vor fi prezentate rezultatele workshop-urilor regionale desfășurate în perioada septembrie 2018-februarie 2019 la Iași, Cluj și Timișoara și vom oferi o privire de ansamblu la nivel național. S-au înscris deja peste 160 de participanți – reprezentați ai companiilor din domeniu, ai autorităților publice, precum consilii locale și județene, asociații de dezvoltare intercomunitară, agenții de protecția mediului dar și reprezentați ai mediului academic cu preocupări în zona de economie circulară.

Evenimentul de joi are ca punct central prezentarea exemplelor de bune practici din Germania și România, principalul obiectiv fiind susținerea transformării României într-o economie circulară viabilă, prin informații specifice, consultanță și contacte germane din domeniul tehnologiilor și serviciilor de mediu. AHK România dorește să își consolideze rolul de  contact permanent pentru factorii de decizie publici și actorii privați din România și să extindă platforma deja creată în cadrul inițiativei de Green Tech econet romania și al Grupului de lucru Mediu existent.

Participarea la conferință este gratuită, finanțarea fiind asigurată prin inițiativa de export „Tehnologii de Mediu” a Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania.

Inițiativa de export „Tehnologii de Mediu” facilitează intrarea companiilor germane în România sau dezvoltarea locală a afacerilor lor, contribuind  la îmbunătățirea percepției românilor asupra expertizei   germane în domeniul gestionării deșeurilor și reciclării.

Mai multe detalii despre proiect vă rugăm să găsiți aici: https://www.econet-romania.com/ro/event/managementul-deseurilor-si-reciclarea-in-romania-5/ și aici: https://rumaenien.ahk.de/ro/proiecte/managementul-deseurilor-si-reciclarea-in-romania/