Consiliul Concurenței analizează preluarea Hornschurch de către ContiTech, parte a grupului Continental

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care ContiTech AG, furnizor german de produse din cauciuc și plastic pentru aplicaţii industrial, preia grupul Hornschurch din Germania.

ContiTech, parte a grupului Continental, produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafețelor din interiorul autovehiculelor de pasageri. În România, ContiTech deţine în România patru unităţi de producţie, situate în Carei, Timişoara şi Nadab.

Hornschuch, ale cărei acțiuni sunt deținute de diverse fonduri de capital private şi de managementul grupului, produce, în principal, folii decorative pentru aplicații de interior şi exterior pentru locuințe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

„Tranzacția reprezintă o operațiune realizată între entități străine, companiile implicate neavând în România facilități de producție a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piața materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri”, arată Consiliul Concurenței.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

German
Citește articolul precedent:
Elvețienii de la Alu Menziken investesc peste 44 mil. euro într-o uzină la Satu Mare

Grupul elvețian Alu Menziken va investi peste 44 milioane de euro într-o uzină  de extrudare şi turnare a aluminiului în...

Închide