Constantin Stroe, ACAROM: Dezvoltarea infrastructurii, indispensabilă industriei auto

Piața auto locală își revine treptat după perioada de criză și are perspective importante de creștere în perioada următoare, dar pentru atragerea de noi investiții în industria de profil este nevoie de rezolvarea deficiențelor și recuperarea decalajelor la capitolul infrastructură, spune Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

”Alți constructori? Am în vedere o afirmație recent făcută: «Vreți să venim în România? Faceți infrastructură!» (…) Treaba asta cu infrastructura este de două ori periculoasă: o dată infrastructura rutieră, în al doilea rând infrastructura pentru pătrunderea automobilelor electrice. (…) Nu am văzut, în niciun buget al vreunui județ din România în anul de grație 2016, simbolic, trecut acolo, de instalat zece prize pentru încărcat automobile electrice”, a spus Stroe la conferința ”România Durabilă: Economia pe patru roți”, organizată de DeBizz Magazine în parteneriat cu România Durabilă.

Pe de altă parte, Stroe afirmă că Programul Rabla este în continuare util pentru piață, însă efectul lui în materie de mediu este anulat de importul masiv de autovehicule rulate.

”Nu sunt partizanul nimănui, sunt adeptul circulației libere a mărfurilor, dar ce se întâmplă în această piață descurajează nu neaparat producătorii actuali, ci probabil instalarea unui al treilea producător de automobile”, a spus șeful ACAROM.

În opinia sa, industria auto din România are perspective importante de dezvoltare în viitor, pentru fructificarea oportunităților existente fiind necesară continuarea atragerii de investiții străine directe.

Altele elemente care pot susține piața de profil sunt facilitarea nediscriminatorie a accesului furnizorilor mici și a celor cu capital românesc la fondurile de dezvoltare, precum și filtrarea accesului pe piața internă a rablelor din exterior, poluante și nesigure.

German
Citește articolul precedent:
Dan Vardie, expert auto: Cuvântul criză nu există în industria auto

Vânzările de mașini la nivel mondial sunt pe un trend pozitiv, la fel și în Europa, iar vocile care susțin...

Închide