Continental a produs 1,8 milioane de anvelope anul trecut pentru Automobile Dacia

Grupul german Continental, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial a livrat anul trecut 1,8 milioane de anvelope pentru Automobile Dacia, dintre care 1,4 milioane direct de la fabrica din Timișoara.

Modelele de anvelope furnizate sunt ContiCrossContact LX și ContiEcoContact 5, pentru Dacia Logan, Duster și Sandero Stepway.

Continental a primit premiul „Best Supplier”, cea mai importantă recunoaștere din partea Automobile Dacia. Aceasta este acordată în urma finalizării unui set de evaluări pe mai multe niveluri de activitate, precum parteneriat și comunicare bune, flexibilitate, performanță în termeni de calitate și fiabilitate.

“Fabrica noastră a crescut constant și și-a diversificat portofoliul de produse și datorită colaborării foarte bune pe care o avem cu Automobile Dacia. Pe viitor vom continua angajamentul de a respecta cerințele clienților noștri și de a furniza produse de calitate fabricate la Timișoara”, a declarat Sorin Samonid, director general Continental Anvelope Timișoara

Compania produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli. Din anul 2000, de când a demarat procesul de producție în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro și a creat în jur de 2.400 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologii, pregătirea angajaților, protecția mediului și responsabilitate socială. În cei peste 15 ani de prezență în România, Continental a produs peste 165 milioane de anvelope, livrate către clienți din întreaga lume.

Prin cele cinci divizii, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 39,2 miliarde de euro şi are în prezent circa 208.000 de angajaţi, în 53 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate diviziile.

La nivel local, grupul german deţine șapte unităţi de producţie și  trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este și partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est.

German
Citește articolul precedent:
UNIVERSUL VEKA prezent la expoziţia Fensterbau Frontale 2016: Siguranța viitorului este aici

„Bine aţi venit în UNIVERSUL VEKA!” este mesajul prin care VEKA AG îşi va întâmpina vizitatorii în cadrul expoziţiei de...

Închide