Continental Brașov are un nou director general

Grupul german Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, a anunțat numirea lui Joachim Zirbs în funcția de director al Continental Brașov, în locul lui Rainer Kehnscherper, care a ocupat această poziție timp de peste patru ani.

Zirbs lucrează de peste 20 de ani în cadrul Continental, unde a ocupat diferite poziții de conducere, în mai multe locații. Înainte să preia managementul Continental Brașov, el a ocupat funcția de director al unității de producție din Limbach-Oberfrohna, Germania.

„Continental Brașov a cunoscut o evoluție extraordinară din 2011 până în prezent. În cei cinci ani de activitate, compania a ajuns la peste 1.400 de angajați și a investit 89 de milioane de euro în această locație. Fabrica din Brașov livrează produse pentru clienți din întreaga lume“, a declarat Joachim Zirbs, directorul unității de producție.

Unitatea de producție din Brașov, care a început activitatea în 2010, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Fabrica este specializată în tehnologii de livrare a combustibilului, precum unități de alimentare cu combustibil electrice sau pompe pentru combustibil.

La capacitate maximă, fabrica poate produce peste 10 milioane de unități de alimentare cu combustibil pe an.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul german a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi, în 55 de ţări.

În perioada 1999-2015, Continental a investit peste 1,1 miliarde de euro în activităţile din România, unde deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

German
Citește articolul precedent:
BCR sprijină fermierii prin finanțări de până la 90% pentru lucrări agricole, în baza subvențiilor APIA

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat convențiile tripartite cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Fondurile de Garantare...

Închide