Continental a investit 1,8 mil. euro într-o stație de epurare a apei, la Carei

Compania ContiTech, parte a grupului german Continental, a inaugurat stația de epurare a apei reziduale a fabricii din Carei, proiectul fiind realizat în urma unei investiții de peste 1,8 milioane euro, care a durat un an.

Unitatea va trata apa reziduală în reactoarele biologice proprii, asigurându-se astfel optimizarea indicatorilor de calitate a apei în parametrii agreați în conformitate cu legislația în vigoare.

„Această investiție a fost necesară deoarece, prin tratarea apei uzate și încadrarea acesteia în indicatorii de calitate, poluarea va fi eliminată și se va conserva mediul înconjurător. Obiectivul principal al acestui proiect este să ofere locuitorilor din zonă un mediu mai curat. Beneficiarii investiției sunt atât angajații companiei ContiTech Carei, cât și locuitorii din zonă”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Carei.

În aceasta unitate vor lucra patru operatori care vor asigura buna funcționare a echipamentului și vor supraveghea, verifica și întreține stația.

Proiectul din Carei include o construcţie modernă pentru tratarea și deversarea apei uzate, echipată cu tehnologie de ultimă generație.

ContiTech Carei are aproape 2.000 de angajați. Compania a investit peste 45  milioane de euro în locația din județul Satu Mare.

Grupul german deţine în România șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare – în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Totodată, Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

German
Citește articolul precedent:
Werner Braun, ales președinte executiv al confederației patronale „Business România”

Omul de afaceri brașovean Werner Braun, personalitate recunoscută, printre altele, pentru implicarea în mișcarea patronală din România și în promovarea...

Închide