Continental a investit peste 12 mil. euro la Timișoara, în extinderea fabricii și construcția unei clădiri noi de birouri

Grupul german Continental a extins cu 5.000 de metri pătrați spațiul de producție și depozitul fabricii de componente electronice din Timișoara, printr-o investiție de peste 12 milioane euro, care a inclus și construcția unei noi clădiri de birouri.

„Extinderea producției a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienților noștri. Fabrica a cunoscut o evoluție impresionantă în cei zece ani de existență. Am început cu 200 de angajați în anul 2006 și am ajuns la peste 1.300”, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

La rândul său, Jürgen Braun, directorul fabricilor de componente electronice Continental la nivel global, a afirmat că investiția de peste 12 milioane de euro demonstrează importanța pe care grupul o acordă fabricii din Timișoara, unde au fost produse până în prezent peste 60 de milioane de componente electronice.

„În fabrica din Timișoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri și unități de control a airbagului, care fac călătoriile cu automobilul mai sigure și mult mai confortabile, pentru milioane de șoferi” a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Grupul german a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 220.000 de angajați. În România, Continental deține șapte unități de producție și patru centre de cercetare și dezvoltare, este partener al unui joint-venture și are un centru de distribuție al anvelopelor.

German
Citește articolul precedent:
Asirom VIG: Venituri din prime mai mari cu 45% și profit de circa 4 mil. lei în 2016

Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), al treilea jucător de piața locală de asigurări, a revenit pe profit în 2016,...

Închide