Continental a produs 200 de milioane de anvelope la Timişoara

Grupul german Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto, a produs anvelopa cu numărul 200 de milioane la fabrica din Timișoara, locație în care a investit peste 430 de milioane de euro.
„Am evoluat mult în acești 17 ani de producție. Am început ca o fabrică de tip greenfield, am produs prima anvelopă în octombrie 2000, iar acum suntem una din cele mai mari fabrici de anvelope din Continental. Obiectivul nostru este să creștem constant producția de anvelope premium și Ultra High Performance (de înaltă performanță), care sunt mai complexe și necesită un nivel foarte înalt de expertiză”, a declarat directorul general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara.
Gama de anvelope fabricate în capitala Banatului variază între 13 și 20 de ţoli. Fabrica produce anvelope UHP (Ultra High Performance), pentru vehicule electrice şi pentru vehicule comerciale uşoare.
Fabrica de anvelope din Timisoara este prima și cea mai mare investiție a grupului german în România. Continental a investit până în prezent peste 430 milioane de euro în această locație, unde a creat peste 2.500 de locuri de muncă.
În perioada 1999-2016, furnizorul german de componente auto a investit aproximativ 1,2 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele cinci divizii.
Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 230.000 de angajați, în 56 de țări.

German
Citește articolul precedent:
Penny Market deschide patru magazine în luna septembrie

Grupul german Rewe inaugurează în luna septembrie patru noi magazine Penny Market în România, rețeaua locală ajungând astfel la 209...

Închide