Daimler lansează la Sebeș producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte

Compania Star Assembly, parte a grupului german Daimler, a lansat producția cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-Tronic, în urma unei investiții de peste 300 milioane euro care a vizat extinderea fabricii din Sebeș.

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, a declarat Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars.

Noua facilitate de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeţei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri şi 5.000 de tone de metal.

Daimler are peste 1.800 de angajați în cadrul filialelor din România – Star Transmission şi Star Assembly.

Doi angajati STA monteaza cutia de viteza cu noua trepte

Compania Star Transmission, înfiinţată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. În plus, în cadrul acestei locaţii se află centrul de tehnologie şi un spaţiu de instruire.

Star Assembly a început în anul 2013 producţia cutiei de viteze automate cu cinci trepte la Sebeș. În anul următor, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

„Cele două filiale deţinute de noi în România constituie un pilon important în cadrul structurii noastre globale asociate de producţie a sistemelor de propulsie. Acestea asigură o producţie în condiţii de fiabilitate, flexibilitate şi la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiază de o cerere ridicată, de către colegii din România, îmbunătăţeşte în mod durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie“, afirmă Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars.

Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România.

Anul trecut, divizia Mercedes-Benz Cars a produs peste două milioane de autoturisme cu mărcile Mercedes-Benz şi smart, atingând al cincilea record succesiv.

German
Citește articolul precedent:
Bosch utilizează Industria 4.0 pentru a-și creşte competitivitatea

Extragerea datelor și RFID cresc cu un sfert productivitatea în fabricarea sistemului de frânare ABS/ESP Creşterea productivităţii cu zece procente...

Închide