Dan Vardie, expert auto: Cuvântul criză nu există în industria auto

Vânzările de mașini la nivel mondial sunt pe un trend pozitiv, la fel și în Europa, iar vocile care susțin contrariul și folosesc cuvântul criză în contextul discuțiilor privind evoluția industriei de profil au interes în manipularea pieței, susține Dan Vardie, expert auto.

“Cuvântul criză nu există în industria auto, ca să fie foarte clar. SUA au cea mai mare piață din toată istoria, la nivelul lui 2015. (…) Dacă vă uitați pe statistici, la nivel mondial, fiecare din ultimii ani reprezintă un nou record de producție și de vânzări în lumea auto. Dacă vă uitați la Europa, situația este un pic mai nuanțată, dar și aici lucrurile merg din ce în ce mai bine. Anul trecut, Europa s-a bucurat de o creștere de 10%”, a declarant Vardie la dezbaterea ”România Durabilă: Economia pe patru roti”, organizată de DeBizz Magazine în parteneriat cu România Durabilă.

Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), piața auto locală a avansat cu 20,2% anul trecut, iar vânzările de autoturisme au crescut cu 18,7%. În primele două luni ale acestui an, livrările totale de autoturisme și vehicule comerciale au fost mai mari cu aproape 18% față de perioada similară a anului trecut.

“Văicăreala asta nu-și mai are sens și este folosită doar în a manipula piața”, a continuat Vardie.

Printre tendințele actuale ale industriei, regăsite inclusiv la Salonul Auto de la Geneva – eveniment de referință în piața auto – se numără orientarea producătorilor către SUV-uri, apetitul pentru mașinile de lux sau dezbaterea privind viitorul propulsiei automobilelor.

“Eu cred ca viitorul automobilului nu este greu de ghicit: el este electric.  Mașina va fi electrică din multe motive, care țin de simplitate, fiabilitate, performanță”, a mai spus Vardie.

German
Citește articolul precedent:
Profi a împrumutat 177 mil. lei de la BERD și Raiffeisen pentru extinderea rețelei

Profi Rom Food are noi planuri de accelerare a dezvoltării rețelei, proiectele fiind finanțate atât din resurse proprii, cât și...

Închide