Deichmann și Pepco, noii chiriași în proiectul Prima Shops din Oradea

Retailerii Deichmann (Germania) și Pepco (Polonia) sunt noii chiriași ai parcului de retail Prima Shops din Oradea, dezvoltat de Oasis Retail & Development Consulting, ambele magazine, fiecare cu o suprafață de 500 metri pătrați, urmând să fie deschise în primăvara anului viitor.

„Ne-am uitat cu atenție la piața din Oradea, care are deja trei mall-uri și am decis să nu îl facem pe al patrulea, ci să dezvoltăm un parc de retail cu o ofertă competitivă atât pentru retaileri, cât și pentru populația din oraș”, a declarat Klaus Reisenauer, acționar al Oasis Retail & Development Consulting.

Dacă într-un mall costurile de administrare se situează între 7-10 euro/ mp (având în vedere poziționarea pe mai mult de un etaj, ce aduce costuri suplimentare cu scările rulante și lifturile), iar cele de marketing sunt între 2-3 euro/ mp, parcurile de retail, prin organizarea pe un singur nivel, au costuri de administrare mult mai mici, respectiv de aproximativ 1,5 – 2 euro/ mp, arată dezvoltatorul proiectului din Oradea.

Oasis a început la începutul lunii octombrie lucrările de construcție pentru proiectul Prima Shops, în centrul orașului Oradea, pe bulevardul Decebal, investiția de 12 milioane de euro fiind asigurată din fonduri proprii.

Proiectul, totalizând 10.000 mp, va fi livrat în două faze: 5.000 mp în primăvara anului 2017 și următorii 5.000 mp în toamna viitoare.

În imediata vecinătate este deschis de doi ani un hipermarket Kaufland cu o suprafață de 5.500 mp, astfel încât noua dezvoltare va completa oferta pentru clientela deja formată aici.

Oasis Retail & Development Consulting este un dezvoltator cu o experiență de 14 ani pe piața centrelor comerciale din România, având la activ peste 70 de proiecte finalizate, pe o suprafață de 1,5 milioane de mp de teren.

Acționarii companiei, Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, au o experiență de 20 de ani în domeniu, fiind implicați in dezvoltarea de retail atât pe piața locală, cât și în Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Portofoliul Oasis în România constă în cinci parcuri de retail sub brandul „Prima Shops” (în Roman, Reghin, Făgăraș, Tecuci și Mangalia), trei parcuri de retail deținute in parteneriat, sub brandul „Family Center” (în Botoșani, Giurgiu și Râmnicu Vâlcea) și 12 magazine închiriate către Lidl.

German
Citește articolul precedent:
Kingston Technology: Breșele de securitate pot duce la compromiterea afacerii. Este important ca firmele să se alinieze noilor norme

Miza securității digitale este în creștere, iar firmele mai au la dispoziție 19 luni pentru a se alinia normelor de...

Închide