Dezvoltatorul sibian Oasis Retail & Development Consulting construiește cu 12 mil. euro un parc de retail în Oradea

Oasis Retail & Development Consulting, un dezvoltator din Sibiu cu o experiență de 14 de ani pe piața centrelor comerciale din România, a început lucrările de construcție a proiectului Prima Shops din Oradea, un parc de retail ce va necesita o investiție totală de 12 milioane euro.

Poziționat în centrul orașului, lângă cel mai bine dezvoltat cartier, Rogerius, proiectul Prima Shops Oradea targetează o zonă principală de 60.000 de locuitori, în timp ce zona secundară, situată la mai puțin de 10 minute de mers cu mașina, depășește 150.000 de persoane.

„Atunci când am ales Oradea pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops am ținut cont de nivelul ratei șomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din țară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media națională, precum și de faptul că aici este un important centru universitar, cu 3.000 de absolvenți anual”, a declarat Kurt Wagner, acționar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

În imediata vecinătate a parcului este deschis de doi ani un hipermarket Kaufland cu o suprafață de 5.500 mp, astfel încât noua dezvoltare va completa oferta pentru clientela deja formată aici.

 ”Dezvoltarea orașului Oradea în ultimii ani a fost spectaculoasă. Viziunea pe termen lung a conducerii orașului a dat roade, astfel că parcurile industriale create au atras atât locuri de muncă, cât și noi investiții. Toate aceste elemente indică un apetit bun pentru consum și o cerere de spații moderne de comerț”, a adăugat Wagner.

Finanțarea proiectului va fi realizată din surse proprii, termenul de finalizare al primei faze este prevăzut pentru luna martie 2017, iar faza a doua (încă 5.000 mp) va fi livrată în ultimul trimestru al anului 2017.

Procesul de închiriere a început, agentul desemnat pentru noua galerie comercială fiind compania Colliers International.

„Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piața din Oradea, respectiv: modă, frumusețe, articole de încălțăminte și articole sportive, librărie și papetărie, electronice și electrocasnice, precum și produse destinate copiilor. În urma discuțiilor cu potențialii chiriași, suntem convinși că vom avea un grad de închiriere de 100% la deschidere și sperăm să aducem și branduri noi în Oradea”, afirmă  Klaus Reisenauer, acționar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Dezvoltatorul are o experiență de 14 ani pe piața centrelor comerciale din România, având la activ peste 70 de proiecte finalizate, pe o suprafață de 1,5 milioane de metri pătrați de teren.

Acționarii companiei, Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, au o experiență de 20 de ani în domeniu, fiind implicați in dezvoltarea de retail atât pe piața locală, cât și în Europa Centrală și de Est (Austria, Ungaria, Cehia și Slovacia). Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Investițiile totale ale grupului pe piața locală se ridică la 70-80 milioane euro, iar cele din Germania totalizează aproximativ 35-40 milioane euro.

German
Citește articolul precedent:
Standard&Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României

Agenția de rating S&P Global Ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt, în...

Închide