Dragoş Anastasiu este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane

Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group, a fost ales marţi, în cadrul Adunării Generale a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), în fruntea celei mai mari asociaţii bilaterale din România.

Anastasiu îi succede în funcţia de preşedinte lui Radu Merica, al cărui mandat a expirat. Noul președinte al AHK  a fost ales în Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane în iunie 2011.

„Scopul nostru este de a intensifica bunele relaţii economice româno-germane, iar sarcina noastră este de a susţine companiile germane şi pe cele româneşti la intrarea pe piaţa din România, respectiv Germania. Preiau cu mare plăcere funcţia de Preşedinte al AHK România şi mă voi implica în continuare pentru susţinerea proiectelor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane”, a declarat Anastasiu, după alegeri.

El este cel de-al treilea preşedinte al AHK România, înfiinţată în 2002, după Karl-Josef Baum şi Radu Merica.

În Consiliul Director au fost aleşi şi câţiva membri noi, respectiv Iuliu Cadar (Autonet Import), Wargha Enayati (Versa Puls Media), Daniel Metz (EBS Romania) şi Cristian Secoşan (Romelectro).

Lorand Fabian (Geiger Group Romania) a fost reales, iar Ludger Thol (Lupp Projekt Transilvania), al cărui mandat a expirat, a părăsit Consiliul Director. Noul vicepreşedinte este Juan Gruben (Commerzbank).

Noul Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane îi are ca membri pe Dragoş Anastasiu (Eurolines Group) – preşedinte, Mihai Boldijar (Robert Bosch) –  vicepreşedinte, Juan Gruben (Commerzbank) – vicepreşedinte, Sebastian Metz – director general AHK România, Hanns Ulrich Dietrich (Dietrich Honold Logistics), Lorand Fabian (Geiger Group Romania), Sorana Georgia (BILLA Romania), Frank Hajdinjak (E.ON Gaz Distribuție), Titus Löw (Siemens), Iuliu Cadar (Autonet Import), Wargha Enayati (Versa Puls Media), Daniel Metz (EBS Romania) și Cristian Secoşan (Romelectro).

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România. Înfiinţată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent peste 530 de firme membre. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este un partener competent pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană.

AHK România se implică activ în implementarea sistemului de învățământ profesional după modelul dual german și oferă o platformă GreenTech și o Curte de Arbitraj proprie.

German
Citește articolul precedent:
Cupa de Fotbal DWS 2016

Clubul Economic German Transilvania (DWS) continua traditia de 17 ani a Cupei de Fotbal, initiata de Consulatul General al Germaniei...

Închide